СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Мостовенко Сергій Вікторович



Мостовенко
Сергій Вікторович


Директор юридичного бюро "Мостовенко та партнери", адвокат, Член виконкому Союзу юристів України, кандидат юридичних наук

Сергій Мостовенко народився 2 травня 1964 року в місті Києві. Після закінчення середньої школи та навчання у професійно-технічному училищі служив у повітряно-десантних військах СРСР в Афганістані. За виявлені під час кампанії мужність та хоробрість нагороджений бойовою медаллю "За відвагу" та Грамотою Президії Верховної Ради СРСР.
Повернувшись на батьківщину, вирішив пов'язати свою долю з правознавством і вступив на юридичний факультет Київського державного університету імені Тараса Шевченка, який з відзнакою закінчив 1990 року. Непроминальний вплив на молодого фахівця справив професор В.Гончаренко. За його сприяння Сергій Мостовенко обрав викладацьку роботу і з 1990 до 1993 року працював асистентом кафедри цивільного та трудового права юридичного факультету найпрестиж-нішого столичного вузу.
Роботу викладача Сергій Мостовенко успішно поєднував з юридичною практикою, у центрі його інтересів - актуальні на той час питання права: створення спільних підприємств, діяльність іноземних інвесторів в Україні. Активно працюючи у цій сфері, Сергій Мостовенко налагодив співпрацю з провідними

адвокатами Німеччини і разом з іншими відомими українськими юристами створив 1992 року спільне україно-німецьке адвокатське бюро "Хартман та партнери". Висока кваліфікація та організаторські здібності Сергія Мостовенка сприяли тому, що у цій адвокатській компанії він обійняв посаду керуючого справами, а прагнення постійно рухатися вперед, самовдосконалюватися спричинили стажування в німецьких офісах "Хартман та партнери". Отриманий іноземний досвід допоміг 1994 року успішно скласти іспит та отримати свідоцтво про право займатися адвокатською діяльністю.
У 1999 році після фахового навчання отримав свідоцтво арбітражного керуючого і наступні шість років набував досвід управління процесами банкрутства понад 20 підприємств в Україні.
Сергій Мостовенко двічі був помічником народного депутата, беручи опосередковану участь у законотворчій діяльності Верховної Ради різних скликань. Крім того, державницьке мислення Сергія Мостовенка виявилось і під час розробки документів та юридичного супроводу створення Національної акціонерної холдингової компанії "Укрнафтогаз" (1994) та Державної акціонерної холдингової компанії "Укргаз" (1996).
За високопрофесійну діяльність та активну правничу позицію нагороджений Подякою Кабінету Міністрів України.
Багато сил та енергії Сергій Мостовенко докладає до справ громадських: він активно працював заступником голови Всеукраїнської добровільної громадської організації "Союз юристів України", є членом його виконкому; бере участь у діяльності Всеукраїнського фонду правоохоронних органів, Збройних сил і військових формувань "Україна". Особливою сферою у його діяльності як правника та громадянина є захист прав людини. Сергій Мостовенко - уповноважений Міжнародного Комітету захисту прав людини та очолює його громадську приймальню у Печерському районі міста Києва.
Сьогодні Сергій Мостовенко очолює бюро "Мостовенко та партнери", яке надає різноманітні юридичні послуги з комплексного юридичного супроводу діяльності підприємств в Україні та за кордоном. Сергій Мостовенко неодноразово пред-ставляв інтереси українських підприємців в судах та на переговорах в Угорщині, Росії, Сирії, Чорногорії, Філіппінах, Німеччині та Бельгії. Успішну правничу діяльність та високу повагу серед клієнтів Сергію Мостовенку забезпечує переконання, що кожного разу, коли він працює за кордоном, він представляє не лише клієнта, але й свою державу, тому його професіоналізм та успіх сприятиме інтеграції України у світове співтовариство. А це зобов'язує його виходити переможцем з будь-якої ситуації.