СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Милитчук Михайло Дмитрович



Милитчук
Михайло Дмитрович


Голова адвокатського об'єднання "Адвокатська компанія Милитчуків", Голова Івано­ Франківського відділення Спілки адвокатів УкраЇни, Член КДКА Івано­Франківської області

Михайло Дмитрович Милитчук народився 18 січня 1937 року у с. Коршів Коломийського району Івано­Франківської області у селянській родині.
Після служби в армії працював головою райкому фізкультури і спорту, інструктором фізвиховання профтехучилища.
У 1962 році закінчив Івано­Франківський технікум фізичної культури і спорту. У 1966 році, працюючи інструктором оргвідділу Івано­Франківського обл-союзспорту, вступив на юридичний факультет (заочна форма навчання) Львівського державного університету ім. І.Я. Франка.
У 1968 році Михайла Дмитровича перевели на посаду голови Івано­Франківського міськсоюзспорту, а із 1969 року він - інструктор оргвідділу Івано­ Франківського міськвиконкому. На нього покладено виконання обов'язків юриста.
У 1972 році М. Д. Милитчук закінчив Львівський державний університет ім. І.Я. Франка за спеціаль-ністю "Правознавство". В тому ж році його було прийнято в юридичну консультацію Тлумацького району Івано-Франківської області. А вже у 1974 році М.Д. Милитчук її очолює.

Впродовж 1973-1985 рр. М.Д. Милитчук активно займався пропагандою правових знань серед населення області. Був нештатним завідувачем юридичного відділу обласної газети "Прикарпатська правда", де постійно публікувалися його юридичні консультації у різних галузях права, відповіді на листи читачів. Колегія адвокатів обирає його членом комісії з якості, керівником школи молодого адвоката.
У листопаді 1985 року М. Д. Милитчука виключають із колегії адвокатів за "неправильне розуміння політики партії", що вважалось несумісним із пере-буванням у колегії адвокатів. Після одинадцяти-місячної судової тяжби Верховний Суд України, який розглядав справу по першій інстанції, поновив М. Д. Милитчука в членах Івано­Франківської обласної колегії адвокатів.
З 1991 року Михайло Дмитрович очолює Івано­Франківське відділення Спілки адвокатів України. Він неодноразово обирався членом правління Спілки адвокатів України, членом Кваліфіка-ційно­дисциплінарної комісії адвокатури Івано­Фран-ківської області й залишається її членом і донині.
З 1993 року М.Д. Милитчук займається індиві-дуальною адвокатською практикою, і на базі своєї юридичної консультації організовує та реєструє Івано­Франківську міську асоціацію адвокатів. І хоч із січня 1999 року йому призначено пенсію, але талановитий адвокат продовжує виступати у судах, постійно бере участь у конференціях і з'їздах адвокатів.
Новий етап у житті Михайла Дмитровича Милитчука розпочався у грудні 2002 року, коли він разом із синами створив і очолив професійне адвокатське об'єднання "Адвокатська компанія Милитчуків". Символічно, що об'єднання зареє-строване у Міністерстві юстиції України саме 19 грудня 2002 року - в День адвокатури України. Нині це перше адвокатське об'єднання на Україні, яке через суд добилося такої форми оподаткування, як єдиний податок.
Адвокатське об'єднання "Адвокатська компанія Милитчуків" протягом шести років успішно вдосконалює і піднімає культуру своєї діяльності по наданню високопрофесійної правової допомоги в усіх галузях права.
Разом із дружиною Оленою Іванівною Михайло Дмитрович виховав двох синів, які нині працюють адвокатами. Дочекався Михайло Дмитрович вже чотирьох онуків. Старший син Володимир у 2008 році закінчив юридичний факультет Західноукраїнського економіко­правничого університету і влився у ряди династії юристів Милитчуків. Родинну династію поповнила і молодша невістка - Марія Миколаївна, яка за фахом також юрист. Вона закінчила юридичний інститут Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника і нині працює помічником нотаріуса.
Михайло Дмитрович говорить, що робота адвоката це насамперед постійне оволодіння знаннями, розширення світогляду. Тож його девіз - чесність, справедливість, законність.