СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Лук’янчиков Володимир Васильови



Лук’янчиков
Володимир Васильови


Начальник Київського районного управління юстиції м.Донецька

Володимир Васильович Лук'янчиков народився 6 січня 1951 року. Першу фахову освіту здобув за спеціальністю "обладнання заводів чорної металургії" і з 1969 до 1972 року працював у металургійній промисловості. 1972 року був призваний на службу в лавах Збройних сил, яка докорінно змінила його життєві орієнтири. З 1975 року Володимир Васильович розпочинає службу в органах внутрішніх справ, де пропрацював понад двадцять три роки. Ця професія привабила Володимира Лук'янчикова своєю відповідальністю, адже на органи внутрішніх справ покладено непросте завдання захисту суспільства від злочинних посягань. Щоб адекватно виконувати це завдання, працівник ОВС мусить опанувати правову, психологічну, політичну та етичну культуру, тому, задля самовдосконалення та підвищення

кваліфікації, Володимир Васильович вступив до Харківського юридичного інституту ім. Ф.Е. Дзержинського, який закінчив 1984 року за спеціальністю "Юрист". Успішному виконанню професійних обов'язків сприяли такі якості Володимира Лук'янчикова, як тактовність, уважність, принциповість, зацікавленість у долях людей. Усі свої дії він підпорядкував переконанню, що від спроможності та готовності кожного працівника на належному рівні виконувати свої професійні обов'язки залежить довіра суспільства до органів внутрішніх справ та державної влади загалом. Закономірно, що службовими сходами Володимир Васильович піднявся до високого звання підполковника, у цьому званні він 1996 року звільнився з ОВС.
З 1996 до 2004 року працював у господарських структурах, а з 2004 року і дотепер - начальник Київського районного управління юстиції м. Донецька. Серед посадових обов'язків Володимира Лук'янчикова - участь у забезпеченні реалізації державно-правової політики; сприяння розвитку системи надання правової допомоги з метою реалізації прав і свобод громадян, захисту законних інтересів фізичних та юридичних осіб; забезпечення захисту прав і свобод людини і громадянина у визначеній сфері діяльності; організація виконання рішень судів та інших органів.
Дружина Володимира Лук'янчикова - Ірина Миколаївна - також юрист, хоча й має другу вищу освіту за спеціальністю "психолог". Працює адвокатом юридичної консультації Ворошиловського району м. Донецька Донецької обласної колегії адвокатів, є членом правління Союзу адвокатів України. Сини Володимира та Ірини Лук'янчикових продовжують справу батьків: Ігор Володимирович закінчив магістратуру економіко-правового факультету Донець-кого національного університету за спеціальністю "Правознавство" і працює юрисконсультантом, голов-ним юрисконсультантом ОАО "Макіївський завод металоконструкцій"; а Олег Володимирович - студент другого курсу економіко-правового факультету Донецького національного університету.