СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Локайчук Валерій Федорович



Локайчук
Валерій Федорович


Президент юридичної посередницької фірми "Комерсант" та консалтингової фірми "Комерсант-консалтинг" третейський суддя постійно діючого третейського суду при спілці юристів України, Заслужений юрист України, Заступник голови Спілки юристів України, член Асоціації спеціалістів з питань антикризового управління

Валерій Федорович Локайчук народився 6 травня 1957 року в Одесі у родині Надії Макарівни та Федора Леонтійовича Локайчуків.
Трудову діяльність Валерій Федорович розпочав одразу після закінчення середньої школи у 1974 році - працював наладчиком зварювальних апаратів на Одеському заводі "Сопротивление".
У 1975 році юнака призвали на службу у Військово-Морський Флот СРСР. Служити йому довелося аж на Камчатці.
Після демобілізації, у 1978 році, В. Ф. Локайчук працював в Управлінні внутрішніх справ міста Одеси. Розуміючи, що для кар'єрного зростання необхідно мати відповідні професійні знання, упродовж 1979 - 1981 років успішно навчався в Одеській середній спеціальній школі міліції, здобуваючи фах юриста. У 1981 році Валерій Федорович із відзнакою завершує навчання в Одеській ССШ міліції і протягом 1981 - 1988 років працює оперуповноваженим кримінального розшуку Ленінградського РВВС м. Одеси. За професійні успіхи нагороджений медаллю "За бездоганну службу в МВС" ІІІ ступеня та ювілейною медаллю "15 років внутрішнім військам України", має понад 20 заохочень за час служби у кримінальному розшуку.
Коли Чорнобильське лихо чорним крилом накрило Україну, Валерій Федорович Локайчук з травня по грудень 1986 року працював серед учасників ліквідації наслідків катастрофи. Нині він має статус учасника ліквідації аварії на ЧАЕС І категорії.
У 1987 році В. Ф. Локайчук вступив на юридичний факультет Одеського державного університету ім. І.І. Мечнікова, який успішно закінчив у 1993 році, здобувши спеціальність "Правознавство".
Упродовж 1989-1991 років В. Ф. Локайчук - засновник і голова правління першого в Одесі юридичного кооперативу "Право", а згодом, у 1989 році, створив юридичну посередницьку фірму "Комерсант".
У 2003 році В. Ф. Локайчук заснував компанії "Енергопродукт" та "Енергопродукт-2".

У 2001 році Валерій Федорович створив консалтингову фірму "Комерсант-консалт", де успішно працює донині. Компанія діє у напрямку залучення інвестицій в економіку міста Одеси та України, здійснює юридичне забезпечення інвестицій та угод із комерційною нерухомістю, супроводжує інноваційний проект іноземного інвестора корпорації "Порт Вера Девелопмент Инк." (США). Фірма має бездоганну репутацію. Клієнти, які вдаються до її послуг, швидко та ефективно досягають мети у придбанні офісних чи виробничо-складських приміщень або створення мереж магазинів, ресторанів, готелів тощо. Сільське господарство, транспорт, логістика, виробництво, відпочинок - ось далеко не повний перелік проектів цієї компанії.
Юридична фірма "Комерсант" враховує динамічні зміни, що відбуваються у світі, і з їх врахуванням вибудовує свою стратегію і тактику. Один із її кроків на випередження часу - участь у міжнародній виставці торгівлі і промислової власності Real Vienna 2007, що проходила у Відні (Австрія). На цю виставку фірма представила об'єкти комерційної нерухомості, інвестиційні проекти Одеси і Одеської області. Ця експозиція викликала великий інтерес - її відвідали представники уряду Австрії і муніципалітету Відня.
З 1996 року Валерій Федорович Локайчук член ради Спілки юристів України, а із 2007 року - заступник Голови Спілки та член ради FIABCI - Україна (Міжнародна федерація нерухомості).
Із 1999 року він виступає членом громадської організації "Демократична дія" та правозахисного товариства "Одеський меморіал".
В. Ф. Локайчук пройшов курс навчання при Регіональному агентстві з питань банкрутств і з 2001 року - член Асоціації фахівців з питань антикризового управління. Він також входить до Ради Союзу юристів України, а з 2005 року є третейським суддею постійно діючого Третейського суду при Союзі юристів України.
Валерій Федорович Локайчук удостоєний звання "Заслужений юрист України", Почесної відзнаки Міжнародного фонду юристів України, відзнаки Всесвітньої організації юристів за професійні досягнення ім. Луки Пачоллі, лауреат рейтингу "Народне визнання - 2005" у номінації "За турботу за майбутнє Одеси". Нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ ступеня, орденом Української Православної Церкви "Святий Дмитро Солунський" ІV ступеня, орденом Української Православної церкви Преподобного Нестора Літописця ІІ ступеня.
В. Ф. Локайчук активно веде доброчинну діяльність. Одесити пам'ятають, як у 2006 році на Водохреще в місті відбулося освячення комплексу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Учасники благодійного фонду "К" і голова його Спостережної ради Валерій Федорович Локайчук закумулювали свої зусилля та фінанси на здійснення глобального проекту в масштабах рідного міста в інтересах дітей, які потребують захисту. Будівництво коплексу, загальна площа якого перевищила 7000 кв.м., виконувалося найкращими фахівцями-будівельниками. Оригінальна за архітектурним проектом триповерхова будівля укомплектована сучасною і високоякісною технікою. Фонд, очолюваний В.Ф. Локайчуком, розробив пакет документів про співробітництво із Академією педагогічних наук України, дбайливо підібрав штат вчителів, нянь, вихователів-психологів.
Валерій Федорович одружений. Разом з дружиною Вікторією Євгенівною, яка займається домашнім господарством, виховали сина Віталія та дочку Олену. Хобі В. Ф. Локайчука - подорожування.