СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Лазаренко Сергій Жоржийович



Лазаренко
Сергій Жоржийович


Голова управління юридичного забезпечення Міністерства вугільної промисловості України, Член колегії Мінвугільпрому, Заслужений юрист України, доктор юридичних наук, доктор біоенергоінформаційних наук, професор, академік міжнародних академій: інформатизації, проблем безпеки, оборони і правопорядку, козацтва. Фахівець у сфері електронної інженерії, біоенергоін-формаційних технологій, правовідносин, арбітраж-ного управління, оцінки майна, землі, інтелектуальної власності, корпоративних прав, лауреат міжнарод-них премій та нагород: "Маршала Г. К. Жукова", "Слов'янська слава", "Свята Софія"

Сергій Лазаренко народився у 1959 році в Донецькій області. Був лідером, починаючи зі шкільних років: "командиром класу", ініціатором усіх заходів. Вже з шкільної лави прийшла впевненість у тому, що єдиний шлях бути достойним з найдостойніших - це шлях істини. Він дуже нелегкий, бо посвячений у таємницю таємниць відносин у суспільстві, і найважливіше тут - зберегти цілісність особистості та віру в справедливість, любов та добро.
Вищу освіту здобув у Харківському юридичному інституті імені Ф. Дзержинського (1983).
Свій трудовий шлях розпочав на підприємствах, які забезпечують впровадження і виробництво спеціаль-ного електронного обладнання для потреб оборонно­космічного комплексу. У 1991 році, коли працював прокурором району, був обраний депутатом Донецької міської ради - першої в Україні демократичної ради. Сергій Жоржийович на той час вважався наймолодшим та єдиним у державі прокурором району, обраним депутатом міської ради обласного центру.
Працював у правоохоронних органах - прокура-турі, міжнародних організаціях - у Світовому конгресі українських юристів. Займався науково­правовою діяльністю в корпорації "Спектр".
Навесні 2003 року Сергій Жоржийович обійняв посаду заступника голови Фонду державного майна України. Він розробляв нормативно­правову базу в сфері управління державним майном під час приватизації, розмежуванні державного майна на державну та комунальну власність, а також здійснював методичне забезпечення державної політики щодо оренди, лізингу і концесії державного майна.
За його участі було створено Реєстри державного майна, яке не ввійшло до статутних фондів господарських товариств у процесі приватизації.
Сергій Лазаренко плідно співпрацював з держав-ними структурами, зокрема із Спеціальною контро-льною комісією з питань приватизації, Комісією з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю, правової реформи та ін.
Здійснював розробку багатьох законодавчих актів, зокрема Законів України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності", "Про оренду державного та комунального майна", постанов Кабінету Міністрів України "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності", "Про передачу нерухомого майна творчим спілкам"; готував накази Міністерства економіки України, Фонду державного майна України, Міністерства юстиції України "Про затвердження порядку передачі нерухомого майна у власність творчим спілкам", "Про управління державним майном, яке не увійшло до статутних фондів господарських товариств у процесі приватизації, але перебуває на їхньому балансі".

Сергій Лазаренко - автор наукових розробок у сфері розслідування і розкриття злочинів проти особи з застосуванням методик впливу польових енергій, а також практичних досліджень у сфері приватизації і корпоративного управління.
Сергій Лазаренко активно і ефективно захищав інтереси держави в складі урядових делегацій. Брав участь у переговорах державних делегацій України та Російської Федерації з питань розподілу нерухомого майна колишнього СРСР за кордоном; у дев'ятому засіданні змішаної міжурядової українсько­ молдавської комісії з питань торговельно­ еконо-мічного співробітництва (жовтень 2003).
Під головуванням Сергія Лазаренка проведено низку зустрічей з представниками Департаменту приватизації Республіки Молдова щодо реалізації міжурядової угоди про взаємне визнання прав та регулювання відносин власності від 11 серпня 1994 року. Сергій Лазаренко здійснював розробку найуспішнішого міжнародного українсько­бразильського космічного проекту "Алькантра­Спейс­Циклон".
Сергій Жоржийович, нащадок старовинного графського козацького роду, відроджує козацтво України, Спілку юристів України, Світовий конгрес українських юристів, старовинні козацькі православні храми та церкви. Заснував Спілку козацьких організа-цій України (обраний за давніми козацькими традиціями та таїнствами Гетьманом СКОУ), Координаційну Раду з питань розвитку українського козацтва при Президентові України. Є постійним почесним членом Спілки юристів України, бажаний учасник багатьох політичних, громадських, міжнаро-дних форумів, а на даний час здійснює багато добрих, доброчинних та шляхетних справ, потрібних україн-ському народу та державі, в серці якої ніколи не згасне світле полум'я свободи і православної віри.
Він обіймає високі громадські посади - головуючий від України в постійній міждержавній координаційній раді козаків Білорусі, Росії, України, Генерал козацтва України.
Його невтомна, подвижницька праця високо оцінена суспільством - лауреат міжнародних нагород "Слов'янська слава" і "Свята Софія" в міжнародній іміджевій програмі "Лідери XXI століття"; лауреат міжнародної премії ім. маршала Г.К. Жукова. Нагороджений орденами "Нестор­літописець", "Різдво Христове", "За церковні заслуги", "Преподобний Агапіт Печерський", "Козацька Слава", "Козацька честь", "За відродження козацтва", "Платов" II ступеня, "Данило Галицький" II ступеня, "Лицар Мужності" та багатьма іншими.
Давні мудреці казали, що знання примножує сум, та не в політиці справа. Треба бути потрібним людям та нести в життя істину, віру, надію та любов, бо подолає такий благородний шлях тільки той, хто іде цим шляхом.
Його життєве кредо: "Шлях до людей - серцем, надією і любов'ю, до знання - розумом і волею, до справи - професіоналізмом, до Бога - душею та вірою".