СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Кулiченко Iван Iванович



Кулiченко
Iван Iванович


Міський Голова м. Дніпропетровська Заслужений будівельник України

Народився 7 липня 1955 року у м. Дніпро-петровську. Батько працював водієм, мати виховувала трьох дітей. У 1972 році вступив до Дніпро-петровського інженерно­будівельного інституту, який закінчив у 1977 році з відзнакою.
Після служби у лавах Радянської Армії у 1979 році Іван Іванович розпочав свою трудову діяльність в управлінні капітального будівництва виконкому Дніпропетровської обласної ради.
Іван Іванович Куліченко за своїми плечима має майже 28 років державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.
З березня 1986 року працює у виконкомі Дніпропетровської міської ради. У 1999 році призначений виконуючим обов'язки міського голови. У січні 2000­го громада міста обрала І. І. Куліченка міським головою. У березні 2002 року був переобраний на цю посаду вдруге, а за чотири роки переважною більшістю голосів - втретє, що є свідченням високої довіри до Куліченка мешканців міста.
За період роботи в органах місцевого самоврядування Іван Іванович досконало вивчив усі напрямки життєдіяльності міста, що на сьогодні дозволяє йому професійно і виважено вирішувати питання розвитку міста Дніпропетровська.
З ініціативи та за сприяння міського голови Дніпропетровська до міста залучаються іноземні інвестиції, передові технології та

технічні засоби для реконструкції та переобладнання підприємств в усіх галузях міського господарства. За останні десять років в економіку міста вкладено інвестицій на загальну суму 1097,1 млн. дол. США наростаючим підсумком.
Про пріоритети міського голови Івана Куліченка свідчить перелік програм, які він ініціював, зокрема, це: "Реконструкція мостів через річку Дніпро", "Реконструкція центральної частини міста", "Благоустрій околиць", "Мій двір, мій під'їзд" (благоустрій прибудинкових територій, будівництво дитячих та спортивних майданчиків, організація будинкових комітетів), "Комп'ютеризація шкіл", "Охорона дитинства та материнства", "Сприяння розвитку підприємництва" та багато інших.
У 2000 році І.І. Куліченко був обраний віце­прези-дентом, а у грудні 2006 року - президентом Асоціації міст України.
З 2002 року до 2006 року він - віце­президент Палати місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад Європи (Ради Європи). У 2002 та 2004 році І.І. Куліченка Указом Президента України було призначено керівником делегації України у Конгресі місцевих та регіональних влад Європи.
Іван Іванович Куліченко нагороджений орденом "За заслуги" ІІІ та ІІ ступенів (2000, 2001), Лауреат Всеукраїнської програми "Лідери регіонів" (2002). З 2000 року дійсний член Академії будівництва та архітектури по Дніпропетровському територіальному відділенню. У 2003 році йому присуджено премію Академії будівництва України ім. академіка М. С. Буднікова.
У творчому доробку Івана Івановича понад 20 наукових робіт з питань архітектури та будівництва.