СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Колесниченко Володимир Миколайович



Колесниченко
Володимир Миколайович


ГОЛОВА ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОННОГО СУДУ м. КИЄВА,Член ВищоЇ ради юстицІЇ, Заслужений юрист України, член Спілки юристів України, член Спілки адвокатів України, член Міжнародного союзу адвокатів.

Володимир Колесниченко народився 27 травня 1958 року в селі Данилова Балка Ульянівського району Кіровоградської області. Після успішного закінчення загальноосвітньої школи набув справжнього трудового досвіду - працював на землі. А працюючи, плекав надію стати юристом. Мріяв про правову науку і під час служби у війську. Наполегливість, працелюбність та цілеспрямованість зробили мрію реальністю: Володимир Колесниченко стає слухачем підготовчого відділення Одеського державного університету імені Мечникова.
За рік наполегливий і старанний абітурієнт вступає на юридичний факультет університету за спеціаль-ністю "Правознавство". 1984 року, блискуче закінчивши вищий

навчальний заклад, починає кар'єру юриста - стає старшим юрисконсультом тресту "Уманьагробуд". Через два роки копіткої, наполегливої праці молодий правник обіймає посаду головного юрисконсульта міжгосподарської юридичної групи Уманського агропромислового об'єднання.
1990 року Володимир Колесниченко стає суддею. Згодом очолює Уманський міський суд Черкаської області. Успішна адміністративна робота, бездоганна репутація справедливого судді приводять Володимира Миколайовича на наступний фаховий щабель - він стає головою Уманського міськрайонного суду, котрий очолює майже два роки.
Хоч яку посаду обіймав Володимир Колесниченко, він завжди й понад усе прагнув ухвалювати судові рішення неупереджено. Вимоги йому ставити міг і може лише закон.
Оскільки головним критерієм, за яким суспільство оцінює судову систему, є справедливість, то й не дивно, що суддя Колесниченко зажив серед людей доброї слави. Його кредо: "Суддя повинен здійснювати свою місію, зважаючи тільки на факти, відповідно до свідомого розуміння права, незалежно від стороннього впливу". І хай там що, а від своїх принципів Володимир Миколайович не відступає.
Високим професійним рівнем, справедливістю та незалежністю в правосудді Володимир Колесниченко прагне відновити довіру до українських судів та суддів, сприяти зміцненню авторитету судової системи в державі.
2005 року Президент України запропонував кандидатуру Володимира Колесниченка на посаду голови найпроблемнішого суду столиці - Печерського: потрібен був грамотний та неупереджений суддя. Там Володимир Миколайович працює і досі - суддею та головою Печерського районного суду Києва.
На цій посаді він так само ретельно чинить правосуддя, забезпечує захист прав і свобод людини та законних інтересів юридичних осіб, суспільства й держави.
2007 року Володимир Колесниченко присягав як член Вищої ради юстиції на пленарному засіданні Верховної Ради України і був обраний секретарем секції Вищої ради юстиції з питань призначення суддів уперше та звільнення їх з посад.
За віддану та сумлінну роботу, що сприяє утвердженню верховенства права в Україні, 2005 року Володимира Колесниченка нагородили Грамотою Верховної Ради України.