СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Iванищук Анатолій Петрович



Iванищук
Анатолій Петрович


Голова апеляційного суду, Херсонської області Заслужений юрист України, Член Ради суддів України

Народився 24 червня 1947 року в с. Новина­Добря-тинська Млинівського району Рівенської області. Трудову діяльність розпочав помічником верстатника Дубнівської меблевої фабрики Рівенської області.
Анатолій Петрович за освітою - юрист, закінчив Львівський державний університет ім. І. Франка (1975). Із серпня 1976 року по квітень 1976 року - старший юрисконсультант обласного об'єднання спецгоспів і МІПС в м. Рівному.
З квітня 1976 року до січня 1980 року - народний суддя Рівенського міського народного суду. З січня 1980 року - суддя, а з червня 1985 року рішенням сесії Рівенської обласної ради народних депутатів від 13.06.1985 року за №21 призначений заступником голови Рівнянського обласного суду, де працював до 1996 року.
З 1996 року і дотепер Анатолій Петрович обіймає посаду голови Херсонського обласного суду (з 2001 р. - Апеляційний суд Херсонської області).
А.П. Іванищук - висококваліфікований юрист, має організаторські здібності, вміло і чітко планує свою роботу і роботу підлеглих, бере участь у роз'ясненні нового законодавства, вміло застосовує його на практиці. Його професійна компетентність відповідає високому рівню. Володіє глибокими, міцними і всебічними знаннями. Гнучкість мислення дає йому змогу розв'язувати складні питання та приймати обґрунтовані рішення.
Бере активну участь у справі розбудови незалежності України, розвитку її як демократичної, соціальної, правової держави.
Сумлінним ставленням до роботи Анатолій Петрович забезпечує якісний розгляд справ, добре орієнтується в чинному законодавстві, постійно працює над підвищенням свого професійного рівня.

Анатолій Петрович Іванищук, як голова суду, вживає заходів щодо забезпечення належних умов роботи як суддів, так і працівників суду. З його ініціативи вирішено питання про надання приміщення для Апеляційного суду, здійснена його повна реконструкція, капітальний ремонт. У суді постійно під його головуванням проводяться оперативні та виробничі наради, на яких розглядаються питання організації роботи суду. Постійно здійснює заходи щодо організаційного забезпечення діяльності суду, своєчасного розгляду судових справ, створює належні умови для відправлення правосуддя. Добре знає та вміло застосовує в практичній діяльності чинне законодавство.
А. П. Іванищук бере активну участь у роботі органів суддівського самоврядування: є членом Ради суддів України. Надає практичну допомогу суддям місцевих судів Херсонської області, щоквартально проводяться збори суддів області для обговорення проблемних питань та шляхів їх вирішення. Під його керівництвом проводяться узагальнення судової практики. За останні роки значно зросла якість розгляду цивільних і кримінальних справ, що сприяло зменшенню подачі обґрунтованих скарг на роботу судів області.
Повсякденною наполегливою працею він заслужив шану та повагу трудового колективу Апеляційного суду та серед суддів і громадян області.
За досягнення в роботі, за вагомий внесок у здійснення правосуддя та високий професіоналізм діяльність А. П. Іванищука відзначено почесними грамотами, подяками, орденами, відзнаками, серед них: почесне звання "Заслужений юрист України" (2000), Почесна грамота Міністерства юстиції України (2002), Почесна грамота Верховного Суду України (2002), почесна відзнака Ради суддів України "За сумлінну працю" (2002), орден "За заслуги" ІІІ ступеня (2004), Почесна грамота Верховної Ради України (2004), орден "За заслуги" ІІ ступеня (2007), Почесна грамота Кабінету Міністрів України.