СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Дейниченко Володимир Федорович



Дейниченко
Володимир Федорович


НаЧальник контрольного управлІннЯ КиЇвськоЇ мІськоЇ державноЇ адмІнІстрацІЇ

Народився 14 червня 1961 р. в селі Іванівка Барвінківського району на Харківщині. З вдячністю згадує він вчителів Смирнівської 8-річної школи, зокрема, Абрамкіну Є.І., Сарану Б.М., Сарану В.І., які прищепили ініціативність, лідерські якості. А вчителями життя були бабуся, Гутнік Анастасія Семенівна (1914-1995), та мама, Дейниченко Лідія Іванівна (1943-2004), які навчили молитви до Бога, доброти й милосердя, навчили брати від людей все розумне, добре та самому бути чесним і справедливим, а для цього - знати, розуміти і застосовувати закон, тобто бути правознавцем.
У 1976 р. з відзнакою закінчив школу, вступив до Чернігівського юридичного технікуму, який закінчив 1979 року з червоним дипломом за спеціальністю "Правознавство і облік в системі соціального забезпечення". Прикладом для нього були викладачі Денисенко В. В., Сташків Б. І., Тюленєв В. Г., Литвин В. А. за любов до істини і справедливості, повагу до закону. З 1979 по 1984 рр. навчався на денному відділенні юридичного факультету Київського державного університету імені Тараса Шевченка, отримав спеціальність "Юрист", професію "Правознавство".Пізніше, у 2002-2004 роках, навчався на заочному відділенні Тернопільської академії народного госпо-дарства та отримав спеціальність "фінансист". Усі навчальні заклади закінчив з відзнакою. Найкращими зразками правознавця-науковця стали для нього такі вчені, як Мунтян В.Л., Дзера В.В., Побірченко І.Г., Чалий О.О., Уманців Ю.М.
Трудову діяльність за фахом розпочав заступником завідувача відділом соцзабезпечення Васильківського райвиконкому Київської області (1984-1986), невдовзі переведений до відділу соцзабезпечення Київського облвиконкому (1986-1987), а пізніше - старшим

юрисконсультом та начальником юридичного відділу "Київкультторгу" (1987-1989), старшим юрисконсультом Головного управління торгівлі Київського міськ-виконкому (1989-1992), начальником юридичного відділу інформаційно-аудиторської фірми "Зовніш-інформаудит" (1992-1993), начальником сектора з юридичних питань Української зовнішньоекономічної корпорації "Укрзовнішінтур" (1993), радником з правових питань АТ "Югтекс" (1994-1995). У 1996-1999 роках провідний, головний спеціаліст відділу з питань правоохоронних органів і боротьби зі злочинністю Кабінету Міністрів України. А в 1999-2003 роках працює начальником відділу, директором департаменту права, віце-президентом АКБ "Правекс-банк". З 2003 по 2008 рр. працює заступником, виконувачем обов'язки директора департаменту проблемних активів ВАТ "Ощадбанк". З 2008 р.- начальник контрольного управління Київської міської державної адміністрації.
1999 р. склав іспит на право займатися адвокатською діяльністю, а Вища рада юстиції України підтвердила рівень кваліфікації, яка дає право обіймати посаду судді Господарського суду м. Києва.
Володимир Федорович має успіхи й на ниві громадської діяльності. 1989 року він був автором положення про референдум у смт. Калинівка Васильківського району, організацію і проведення якого вважає головним своїм здобутком. Адже це став перший в Україні референдум, проводити який довелося за відсутності відповідного закону та за активної протидії з боку влади. Однак, разом з однодумцями Тютенко О.В. та Тютенко З.І., Олександренко В.М. та Олександренко В.О., Павленко В.В. та іншими було подолано усі перешкоди. Тоді ж його було обрано членом правління Екологічного фонду СРСР, він був делегатом I з'їзду Народного Руху України, отримав довіру виборців і в 1990 р. став депутатом Калинівської селищної ради.
Під час виборів 2008 р. був кандидатом на посаду Київського міського голови, розробив концепцію ефективної перманентної люстрації влади, працює над правовим механізмом реалізації християнської моралі в державному менеджменті, розбудовою реального народовладдя в умовах постіндустріального інформаційного суспільства. Запрошує до спілкування на свій сайт "Vlada-narodu.kiev.ua".
Син Руслан (1984 р.н.) закінчив Київський інститут міжнародних відносин та прагне стати достойним правником.
Хобі - афоризми, книги з історії, політології, філософії, гумору. Настільна книга - "Історія одного міста" М. Є. Салтикова-Щедріна. Кредо професійне - "Горе законникам, які ховають закон від людей", кредо життєве - "Ухиляйся від зла і твори добро; шукай миру і прагни його".