СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Борисюк Михайло Степанович



Борисюк
Михайло Степанович


Голова Ізяславської районної ради

Михайло Степанович Борисюк народився 16 листопада 1949 року в селі Межиріч Острозького району Рівненської області в сім'ї колгоспників. У 1969 році закінчив Мирогощанський радгосп-технікум за спеціальністю "Технік-механік сільськогосподарського виробництва", а 1987- Український інститут інженерів водного господарства за спеціальністю "Механізація гідромеліоративних робіт", здобувши кваліфікацію інженер-механік.
Після навчання багато працював у різних сферах. Спершу був викладачем, завідувачем методичного кабінету обласного учбово-курсового комбінату "Сільгосптехніка" в с. Оженин на Рівненщині. Потім- інструктором виробничого навчання. З 1979 року працював бригадиром тракторної бригади, головним інженером, заступником голови правління колгоспу "Мир" с. Грем'яче Острозького району, а з 1985 до 1996 рр. був головою правління колгоспу в рідному селі.
1997 року переїздить з Рівненщини на Хмель-ниччину, де працює упродовж року бригадиром тракторної бригади ПХС Хмельницької АЕС, а з наступного до 2002 року - начальником житлово-комунального підприємства Нетішинського міськ-виконкому. Згодом обійняв посаду комерційного директора АТВТ "Нетішинхарчопром", а пізніше - голови правління цього підприємства.
Набутий різносторонній досвід знадобився на керівних державних посадах, адже завдяки йому про більшість проблем громади Михайло Борисюк знає не з чужих слів. У квітні 2005 року його призначено на посаду голови Ізяславської районної державної адміністрації, а через рік - обрано головою Ізяславської районної ради.

Районна рада представляє спільні інтереси територіальних громад сіл і міста. Здатність ради працювати продуктивно, знаходити виважені шляхи вирішення питань напряму залежить від органі-заторських здібностей її голови. Михайло Борисюк переконаний, що найкращим об'єднавчим чинником для районної ради є розуміння, що інтереси громадян вищі за політичні амбіції. Тому очолювана ним рада вирізняється активною роботою. Під його керів-ництвом депутати розглядають важливі питання аграрної політики, освіти, науки, культури, спорту, соціального захисту та охорони здоров'я, майнових відносин, транспорту, зв'язку, природокористування, економіки, інвестиційної діяльності, розвитку підприємництва району. Неодмінним елементом роботи районної ради, на думку Михайла Борисюка, є контроль за виконанням прийнятих рішень. Особливо ретельно райрада контролює виконання бюджету, адже це є запорукою нормального економічного розвитку та життєдіяльності району.
Важливим принципом роботи райради, якого неухильно дотримується Михайло Борисюк, є тісна співпраця із органами місцевого самоврядування. Це реалізується у виїзних засіданнях, спільних нарадах тощо.
Багато уваги у своїй роботі депутати приділяють розвитку культури в районі, адже Ізяслав - стародавнє місто з багатьма визначними пам'ятками, що сьогодні, на жаль, перебувають у занепаді.
Широкий спектр діяльності, яку проводить районна рада, переконує, що посада голови райради є не лише шанованою і почесною, але й надзвичайно відповідальною та вимогливою. Адже добробут району залежить від дієздатності ради, а остання, в свою чергу, залежить від особистості голови. І йдеться не лише про його професіоналізм та відданість ідеї процвітання району, але й про особисті якості, такі як принциповість, чесність, вміння працювати з людьми і для людей. А що ці риси притаманні Михайлу Борисюку, свідчить те, що 2007 року за сумлінну працю його нагороджено трудовою відзнакою Міністерства аграрної політики України "Знак Пошани".
У вільний від роботи час Михайло Борисюк віддає данину українським військовим традиціям - він генерал-осавул Ізяславського куреня Волинського округу МГО "Козацтво Запорозьке". Улюблений відпочинок - полювання. У житті керується принци-пом "Роби людям добро", улюблений вислів: "Хто йде - подолає дорогу; хто постукає, тому відчинять; а хто просить, тому подадуть".