СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Борисов Сергій Семенович



Борисов
Сергій Семенович


Перший заступник прокурора Дніпропетровської області

Сергій Борисов народився 9 листопада 1962 року у м. Челябінськ (Російська Федерація). Вступивши у 1986 році на юридичний факультет (спеціальність "Правознавство") Пермського державного універси-тету, визначив свою подальшу долю.
В органах прокуратури Сергій Семенович працює з серпня 1992 року, на керівних посадах - з лютого 1997 року. У 2005 році наказом Генерального прокурора Сергія Борисова було призначено прокурором м. Кривий Ріг.
Сергій Борисов - досвідчений прокурорсько­ слідчий працівник, талановитий керівник і органі-затор. Він спрямував роботу колективу на взаємодію і співпрацю з місцевими органами виконавчої влади і самоврядування з питань боротьби зі злочинністю, зміцнення законності у сфері економіки, захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави.
Робочі стосунки з Криворізькою міською радою сприяли результативному здійсненню нагляду за дотриманням законодавства, дієво вплинули на поліпшення соціально­економічного стану у місті. Завдяки чіткій організації роботи та якісному плануванню наглядових перевірок досягнуто позитивних результатів, про що красномовно свідчать ст

атистичні дані: за період 2007 року прокуратурою Кривого Рогу закінчено 55 кримінальних справ з направленням до суду з обвинувальним висновком. З них - 32 складають кримінальні справи у сфері економіки.
Одним з пріоритетних напрямів діяльності прокуратури міста є нагляд за додержанням законодавства, що забезпечує захист трудових прав громадян,- порушено 15 кримінальних справ, відшкодовано за документами реагування понад 3,5 млн. грн. заборгованості із заробітної плати, в інтересах працівників подано 36 позовів про стягнення боргу, виплачено 35 тис. грн.
За результатами роботи у 2007 році пред'явлено до районних і господарського судів 240 позовних заяв, з яких 162 розглянуто і задоволено на суму 1 млн. 965 тис. грн. Вдвічі більше заявлено позовів у сфері оподаткування та стягнення сум до бюджету, стягнення сум в інтересах органів і фондів соціальної спрямованості. Районними судами задоволено 51 позов на загальну суму 81 тис. грн., реально виконано судових рішень на 55 тис. грн. Господарським судом задоволено 157 позовів на загальну суму 1 млн. 884 тис. грн., реально виконано судових рішень на 1 млн. 579 тис. грн.
Напрацювання прокуратури Кривого Рогу, яку очолює Сергій Семенович, під час здійснення нагляду за додержанням законів про адміністративні право-порушення та Закону України "Про боротьбу з корупцією" були розповсюджені як позитивний досвід колегами прокуратури Дніпропетровської області.
Сергій Борисов неодноразово заохочувався наказами Генеральної прокуратури і прокуратури Дніпропетровської області. Він відзначений нагруд-ним знаком "Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури України", а також бойовими медалями "За відзнаку в охороні державного кордону"; "70 років Збройних сил СРСР" (1988); "Від вдячного Афган-ського народу".
Одружений.
Сергій Семенович намагається жити щоденною наполегливою працею, турботою про людину, обороною честі і справедливості.
З 10 листопада 2008 року його призначено першим заступником прокурора в Дніпропетровські області.