СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Бондар Олег Васильович



Бондар
Олег Васильович


Голова Ірпінської міської ради

Народився 3 липня 1965 року в Білій Церкві на Київщині. Освіту здобув у Київському політехнічному інституті на факультеті хімічного машинобудування та апаратобудування, який закінчив 1988 року. Після закінчення був направлений на роботу в Об'єднання "Київнерудпром", де пройшов шлях від спеціаліста, майстра каменеобробного цеху до провідного інженера. У цей же час він оселяється у місті Ірпінь, що на Київщині.
Удосконаливши професію каменяра, у 1995 році Олег Бондар організував та очолив виробниче підприємство "Інтро-Плюс". Воно спеціалізується у двох напрямках: добування та обробка природного каменю: граніту та мармуру, і сучасні енергозберігаючі фасадні системи. За участю "Інтро-Плюс" реконструйовані Успенський собор Києво-Печерської лаври, Майдан Незалежності, Центральний залізнич-ний вокзал, площа перед Верховною Радою та Секретаріатом Президента, комплекс "Мандарин плаза" тощо.

Інтенсивний розвиток бізнесу та прагнення удосконалювати фах керівника викликали необхід-ність розширити сферу знань, тому, бажаючи отримати другу вищу освіту, Олег Бондар вступає на економічний факультет Міжрегіональної академії управління персоналом.
У червні 2007 р. Олег Бондар обраний на посаду Ірпінського міського голови - головної посадової особи міської громади. Найважливішими чеснотами місцевої влади, на думку Олега Бондаря, є дієвість, чесність та відкритість, і саме їх він прагне втілити в життя своєю роботою. А серед його посадових обов'язків - підготовка проектів, програм соціально-економічного та культурного розвитку; розподіл бюджетних коштів; представництво територіальної громади у відносинах з державними органами. Олег Бондар переконаний, що інтенсивний розвиток міста забезпечується ефективним управлінням.
На думку Олега Бондаря, пріоритетним для Ірпеня є не шлях промислового центру, а розвиток освітньої та оздоровчої сфер. Для цього є гідна база: у місті функціонує Економічний коледж Національного аграрного університету та Національний університет державної податкової служби України; а санаторні заклади Ірпеня спеціалізуються на лікуванні туберкульозу та захворювань серцево-судинної системи.
Особливої опіки міського голови потребує сфера культури та краєзнавства, адже Ірпінь - місто з давньою історією, а мальовничі ірпінські краєвиди забезпечили місту статус улюбленого місця відпочинку письменників та художників. Але Олег Бондар переймається не лише підтримкою давньої слави, але дбає і про її примноження. Відродження самобутнього образу Ірпеня - одне з головних сьогочасних завдань міського голови.
Виконуючи свою щоденну роботу, Олег Бондар завжди пам'ятає, що він відповідальний перед територіальною громадою, яка довірила йому почесні повноваження міського голови.