СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Бойко Петро Анатолійович



Бойко
Петро Анатолійович


Засновник адвокатської фірми "Петро Бойко та Партнери", старший партнер Віце - президент Спілки адвокатів України, голова Кваліфікаційно - дисциплінарної комісії адвокатури Київської області Заслужений юрист України

Петро Анатолійович Бойко народився 30 липня 1961 року у с. Вотилівка Лисянського району Черкаської області.
Після закінчення середньої школи та проходження строкової військової служби П.А. Бойко вступив на юридичний факультет Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка. Тоді професія правознавця здавалася надзвичайно романтичною і приваблювала велику кількість талановитих молодих людей. На той час існувало гостре суперництво між Харківським юридичним інститутом та юридичним факультетом Київського державного університету. А в результаті такого суперництва студенти лише вигравали - майбутні фахівці формувалися як творчі особистості, а не як носії певних юридичних знань. Тож студент Бойко одразу із захопленням поринув у вир навчання. Аж дотепер Петро Анатолійович із вдячністю згадує тодішніх викладачів В.Л. Мунтяна, П.С. Малишевського та інших, бо кожен із них був постаттю, вартою поваги і наслідування.
Після завершення навчання у вузі П.А. Бойко працював слідчим прокуратури м. Славутич Київської області. У 1991 році він отримав свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю. У 1993-2005 рр. Петро Анатолійович очолював адвокатське об'єднання "Захист" у м. Славутич. Оскільки більшість справ доводилося вести у Києві, то головний офіс вищеназваного адвокатського об'єднання незабаром було переведено до столиці. П.А. Бойко вважає, що людина, яка стала адвокатом, повинна розуміти, яке це високе звання і який відповідальний обов'язок на неї покладено.

У травні 2005 року П.А. Бойко разом із однодумцями В.Т. Качаном та О.Б. Демидюк створили у Києві адвокатську фірму "Петро Бойко та Партнери". Фірма спеціалізується у галузі кримінального, цивіль-ного та господарського права, корпоративних відно-син, захисті майнових та інших інтересів суб'єктів підприємницької дільності і громадян, податкових спорах, здійснює представництво інтересів своїх клієнтів у судових інстанціях всіх рівнів, а також в органах державної влади. Високий рівень правової допомоги, ввічливе ставлення до клієнта, вміння знаходити вихід із найскладніших ситуацій - ось складові визнання і авторитету адвокатської фірми "Петро Бойко та Патнери".
Петро Анатолійович Бойко вважає, що найбільша цінність і багатство адвоката - це його репутація. Він - досвідчений адвокат і завжди намагається привернути увагу владних структур та громадськості до порушення прав людини у нашій державі. Петро Анатолійович спеціалізується на веденні складних кримінальних справ у судах, зокрема захищає звинувачених в економічних злочинах, береться за кримінальні справи із політичним та "замовним" характером. Здійснює представництво крупних українських та іноземних компаній у податкових та корпоративних спорах.
Професіоналізм, авторитет П.А. Бойка високо оцінили колеги, обравши головою Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області. А члени Спілки адвокатів України обрали його віце-президентом Спілки та головою її Київського обласного відділення.
П.А. Бойко - експерт з підготовки законопроектів у Верховній Раді України. Співавтор Закону України "Про спеціальну (вільну) економічну зону "Славутич", Закону України "Про адвокатуру" та інших норма-тивно-правових актів. Неодноразово готував експертні висновки зі справ, що розглядалися Конституційним Судом України.
Постійно бере участь у конференціях і з'їздах адвокатів. Автор понад 50 публікацій у спеціалізованих юридичних виданнях. Нещодавно написав книгу "На перехресті чужих доріг. Адвокатські хроніки", де описав свій непростий, але цікавий шлях від слідчого прокуратури до відомого українського адвоката, громадського діяча. Він удостоєний звання "Заслужений юрист України". Проте вважає, що найголовніші його нагороди - попереду.
Петро Анатолійович у вільний від роботи час захоплюється гірськими лижами, риболовлею, боулінгом.