СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ



Білоус Володимир Миколайович



Білоус
Володимир Миколайович


Голова СтаниЧно-ЛуганськоЇ районноЇ ради ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Володимир Миколайович народився 3 червня 1956 року в смт. Чертково Чертковського району Ростовської області. 1973 року вступив на фізико-математичний факультет Луганського державного педагогічного інституту ім. Т.Г. Шевченка, який закінчив 1978 року за спеціальністю "Фізика і математика". Трудовий шлях розпочав 1978 року вчителем фізики Нижньовільхівської середньої школи Станично-Луганського району Луганської області. Згодом перейшов на комсомольську та партійну роботу, а 1992 року Володимира Миколайовича призначили заступником голови Станично-Луганської районної державної адміністрації Луганської області. З 1996 до 2005 року працював на посадах заступника начальника управління праці та соціального захисту населення, першого заступника начальника, началь-ника головного управління праці та соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації. Ці відповідальні посади вимагали від Володимира Миколайовича здобути другу вищу освіту за спеціальністю "Державне управління". Тому 2003 року він закінчив Харківський регіональний інститут державного управління УДАУ при Президентові України, здобувши кваліфікацію

"Магістр державного управління".
У 2005-2006 роках Володимир Білоус був проректором Інституту праці та соціальних технологій у м. Луганськ.
У 2006 році обраний депутатом та головою Станично-Луганської районної ради. Працюючи на цій посаді, Володимир Миколайович докладає значних зусиль, щоб зміцнити взаємодію депутатського корпусу з виконавчою владою, адже це забезпечує успішне виконання програм соціально-економічного розвитку району. Багато уваги приділяє голова райради питанням сільського господарства, адже район по праву можна назвати житницею України. Крім того, дбає про соціально-економічний розвиток району, благоустрій населених пунктів, об'єктів соціального призначення, підвищення добробуту населення.
Талановитий організатор, він об'єднав команду однодумців, для яких процвітання рідного краю і унікальної козачої Станиці Луганської є головною запорукою професійного і життєвого успіху. Володимир Білоус зініціював низку заходів, покликаних відродити козацьку культуру, зокрема це участь у програмі "Патріот Луганщини", розробка екскурсійних маршрутів визначними пам'ятками району. До 85-річчя Станично-Луганського району та 70-річчя Луганщини в Станично-Луганському районі проводився фестиваль козачої культури "Любо!", серед учасників якого були колективи з Росії, Прибалтики, Білорусі, Молдови, Придністров'я.
Дослідження історії рідного краю - головне захоплення Володимира Білоуса, під його редакцією вийшла книга "История Станично-Луганского района".
За плідну працю, вагомий внесок у розвиток становлення Станично-Луганського району, системи місцевого самоврядування в Україні, за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, активну громадську позицію Володимир Білоус неодноразово нагороджувався грамотами Луганської обласної та Станично-Луганської районної рад та адміністрацій. 2000 року удостоєний Почесної грамоти Міністерства праці та соціальної політики України, 2003 року нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України з врученням пам'ятного знаку, 2006 - Почесною грамотою Луганської обласної державної адміністрації та обласної ради, а 2008 року нагород-жений медаллю "За заслуги перед Луганщиною" ІІІ ступеня.
Володимир Білоус одружений, виховує двох дітей. Переконаний, що запорукою його успіху стало життєве кредо: "Поспішай робити добро".