СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Султанський Юрій  Олегович

Султанський

Юрій Олегович

Директор з маркетингу і впровадження газотурбінних проектів державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»–«Машпроект»

За вагомий особистий внесок у соціально-­економічний розвиток України, реформування вітчизняної економіки та становлення ринкової інфраструктури присвоєно почесне звання «Заслужений працівник промисловості України» (2007).
Працюючи на провідному комплексі — лідері світового газотурбобудування, Юрій Олегович Султанський визначає

маркетингову стратегію і перспективу з усіх напрямків діяльності підприємства. Народився 28 вересня 1952 р. у с. Кримське Кримського району Краснодарського краю. Вищу освіту здобув у Миколаївському кораблебудівному інституті, навчався на факультеті «Суднові енергетичні установки», за спеціальністю — інженер-механік. Трудовий стаж Юрія Султанського становить 45 років і весь цей час — на одному підприємстві. На виробниче об’єднання «Зоря» прийшов у 1969 р., по закінченню школи. Спочатку працював електромеханіком, згодом — інженером-механіком, потім — начальником відділу. Упродовж 1983–1984 рр. був відряджений до Польщі, інструктор з газотурбінних установок кораблів. Успішна робота Юрія Олеговича відзначена медаллю зарубіжної країни «За заслуги перед військово-морськими силами Польщі». З 2003 р. по сьогодні — директор з маркетингу і впровадження газотурбінних проектів державного підприємства «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»–«Маш­проект» (з березня по липень 2014 р. обіймав посаду генерального директора ДП НВКГ). Ініціативний, відповідальний керівник, Юрій Олегович очолює роботу з маркетингу і реалізації продукції; із забезпечення прибуткової частини фінансового бюджету комплексу; з введення в експлуатацію і технічному (сервісному) обслуговування продукції, що реалізується замовнику. Вироби ДП НВКГ «Зоря»–«Машпроект» на світовому ринку представлені в трьох секторах економіки: газотурбінні установки для кораблів і судів; для приводу нагнітачів газу (газоперекачуючі агрегати); для вироблення електроенергії. Замовниками є найбільші компанії країн світу: Китай, Індія, В’єтнам, Країни Близького Сходу, Білорусь, Узбекистан, Туркменістан, Казахстан, Болгарія, Румунія, Греція, Росія. У вільний час цікавиться вивченням історії. Хобі — фубол. Життєве кредо Юрія Олеговича чітке і лаконічне: «Чесність, порядність, відповідальність за вчинки і думки».