СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Сікиринський Віктор Іванович

Сікиринський

Віктор Іванович

Начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Миколаївській області

За значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України» (2014).
Серед життєвих пріоритетів Віктор Іванович Сікиринський виділяє відданість справі, віру в се­бе та досягнення мети тільки наполегливою та кропіткою працею. Адже в галузі права працює вже 37 років. Народився 26 серпня 1953 р. у с. Врублівка Дзержинського району (нині — Романівський) Житомирської області в?багатодітній сім’ї колгоспників. Трудову діяльність розпочав у 1971 р. токарем 3 розряду цеху № 3 Криворізького заводу «Комуніст». Вищу освіту здобув у Київському державному університеті ім. Т. Г. Шевченка, під час навчання з вересня 1977 р. по квітень 1979 р. працював столяром студентського містечка вишу. З 1979 до 1980 рр. — стажист прокуратури Ленінського району м. Миколаєва, з 1980 до 1983 рр. — помічник прокурора Казанківського району Миколаївської області. З серпня 1983 р. Віктор Іванович працював прокурором Березнегуватського району, з 1986 до 1992 рр. —

м. Вознесенська, з 1992 до 2000 рр. — прокурор Вознесенської міжрайонної прокуратури, а з 2000 до 2004 рр. — прокурором м. Южно­українськ. Упродовж 2004–2005 рр. — заступник, перший заступник прокурора Миколаївської області. Зарекомендувавши себе відповідальним службовцем та організатором, у?вересні 2005 р. Віктор Сікиринський був призначений прокурором м. Миколаєва. У квітні-листопаді 2008 р. продовжив роботу в?органах прокуратури, обій­маючи посаду прокурора відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Кіровоградської області. З грудня 2008 р. по серпень 2009 р. працював на посаді юрисконсульта відділу економічної безпеки ТОВ сільськогосподарського підприємства «Нібулон». Наказом Голови Державної судової адміністрації України від 3 вересня 2009 р. — начальник територіального управління ДСА України в Миколаївській області.  Досягнення та успіхи Віктора Сікиринського відзначені на державному рівні, зокрема нагрудним знаком «Почесний працівник прокуратури України» (2002), Генеральною прокуратурою України та МАРТІС «Золота Фортуна» нагороджений медаллю «Незалежність України» (2003) та нагрудним знаком «Подяка за сумлінну службу в органах прокуратури» I ступеня (2008), «Знаком Пошани» (2013). Керується принципом: «Постійний рух вперед», що підтверджує його діяльність. Організовує тренінги для мо­лодих юристів; допомагає військовим, які захищають Україну в антитерористичній операції. Займається спортом. Тренер і капітан футбольної команди працівників судових установ Миколаївської області «Корабели». Життєвих сил та натхнення Віктору Сікиринському надає сім’я — дружина Тетяна, з якою разом майже 40 років розділяє всі труднощі та радощі життя, та сини Євген і Денис, що також працюють на ниві законності. Радість та наснагу отримує від юних онучок Марії та Олександри, які проявляють дідовий стальний характер.