СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Севирін Микола Васильович

Севирін

Микола Васильович

Заступник Голови Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, капітан далекого плавання

За вагомий особистий внесок у розвиток транспортної системи України, забезпечення безперебійної роботи морського та річкового флоту, високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений працівник транспорту України» (2008).
Пройшовши шлях від четвертого помічника до капітана-наставника, Микола Васильович Севирін став професіоналом своєї справи, який вміє цінувати життя і людські стосунки. Йому притаманні залізна воля, мужність, стійкість до труднощів і непереборна прихильність до морської стихії. Народився 17 жовтня 1955 р. в с. Ржаниця Брянської області. Після закінчення Одеського морехідного училища (1975) розпочав трудову діяльність четвертим помічником капітана на суднах ДСК «Чорноморське морське пароплавство». Працював на суднах «Р. Роллан» (1975–1977), «Іркутськ» (1977–1988), де і став капітаном. У 1986 р. закінчив Одеський інститут інженерів морського флоту за спеціальністю «Експлуатація водного транспорту».

М. В. Севирін працював капітаном на теплоходах «П. Дутов» (1988–1990), «В. Барсова» (1990–1991), «Mc Pearl», СК «V. Ships» (1991–1994). Має неоцінений досвід, здійснивши три кругосвітні подорожі. Першу — у 1988 р. на теплоході «Іркутськ», починаючи з Чорного моря, а саме з Одеси, проходячи Республіку Кубу, Панамський канал, Республіку Чилі, Японію, Сінгапур, Суецький канал і знову, повернувшись в Одесу. Микола Севирін уміє передбачати успіх, долати труднощі, оточувати себе однодумцями-професіоналами, робити неймовірні відкриття. Багато разів опинявся у дуже складних умовах, спричинених як природними стихіями, так і різними позаштатними ситуаціями, але завжди знаходив вихід і приймав правильне рішення. Завдяки своїм управлінським здібностям, професійній зрілості, таланту капітана-наставника Микола Васильович успішно координував проведення пошуково-рятувальних робіт у 2007 р. під час катастрофи у Керченській протоці, де було врятовано 40 людей. Безпосередньо здійснював координацію пошуково-­рятувальних операцій під час виникнення аварійних подій з суднами «Чорне море» (2007), «Сергій Скадовський» (2008), які були успішно завершені. Вірність покликанню, фантастична витривалість та працелюбність дозволили М. В. Севиріну займати ряд посад у відомих судноплавних компаніях та державних установах. З 1995 р. — капітан-наставник департаменту морської безпеки ДСК «Чорноморське морське пароплавство», заступник директора департаменту «Бласкобункер» ДСК «Чорноморське морське пароплавство». Вже за рік обіймав посаду віце-президента ДСК «Укртанкер». У 2001 р. призначений помічником міністра транспорту України. З 2006 р. — заступник директора Державного департаменту морського та річкового транспорту України. З грудня 2011 р. — заступник Голови Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті. За високі професійні досягнення Микола Васильович тричі нагороджений Почесною грамотою Міністерства транспорту та зв’язку України та двічі грамотою Кабінету Мініст­рів України. Почесний працівник транспорту України, почесний працівник морського та річкового транспорту, заслужений працівник транспорту України. Колеги шанують М. В. Севиріна, відзначаючи його відкритість, свідомість і небайдужість до долі України як морської держави. Він вміє тримати слово, діє за принципом «роби, як я», показуючи приклад своїм підлеглим у вимог­ливості до себе, справедливості та добропорядності.