СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Лисенко Сергій  Олексійович

Лисенко

Сергій Олексійович

Професор міжрегіональної академії управління персоналом, кандидат юридичних наук, в.о. начальника відділу Державної виконавчої служби України, радник Міжнародного агентства бізнес-безпеки «СВР»

За мужність та самовіддані дії під час розкриття тяжких резонансних злочинів, вагомий особистий внесок у боротьбу зі злочинністю нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (2006).
Сильний характер, справедливість, аналі­тич­не мислення та знання тонкощів людської пси­хо­логії яскраво характеризують Сергія Лисенка як досвідченого фахівця, який розробив власну методику оперативно-розшукової діяльності. Народився 20 лютого 1974 р. у м. Лозова Харківської області у сім’ї службовців. Батько — інженер-конструктор на заводі, мати — бухгалтер контрольно-ревізійного відділу. У дитинстві мріяв стати вченим-фізиком або розвідником. Закінчив школу зі срібною медаллю, вищу освіту здобув на фізичному факультеті Харківського державного університету ім. В.Н. Кара­зіна. Однак трудову діяльність розпочав у 1996 р. в районному суді м. Харкова на посаді судового виконавця, пізніше перейшов до Державної виконавчої служби.

Реалізував й другу мрію, у Харківському національному університеті внутрішніх справ, який закінчив у 2007 р., нав­чався за спеціальністю «Юрист-правознавець». Сергій Олексійович пройшов шлях від опер­уповноваженого до заступника начальника УБОЗ Харківської та Київської областей. Звільнився у званні підполковника міліції (2012). За час служби отримав понад 30 відомчих та іноземних відзнак та нагород. У 2006 р., у званні капітана міліції, на посаді старшого оперуповноваженого карного розшуку Харківського міського управління МВС України особисто розкрив та затримав особливо небезпечних терористів та вимогателів, які скоїли три підриви вибухових пристроїв у супермаркетах м. Харкова, за що нагороджений орденом «За мужність» III ступеня. Постійно вдосконалював навички, використовуючи світовий досвід детективного мистецт­ва. Написав науково-популярну книгу «Само­учитель сыщика, или Преступления раскрываем сами», в якій висвітлюються методика та особ­ливості розкриття та припинення злочинів різної категорії і ступеня тяжкості. Видання розраховано на широке коло читачів, й на тих, хто бажає самостійно спробувати розкрити злочин як детектив, надавши допомогу близьким та право­охоронцям, а також тих, хто хоче застерегти себе від злочинів у майбутньому. Після звільнення з міліції Сергій Лисенко розпочав наукову та викладацьку діяльність. У Міжрегіональній академії управління персоналом здобув науковий ступінь кандидата юридичних наук, має вчене звання професора кафед­ри управління безпекою та правоохоронною діяльністю (2013). Викладає дисципліни «Теорія управління безпекою соціальних систем» та «Тео­рія корпоративних конфліктів та методів їх подолання». Автор однойменних наукових курсів лекцій (підручників). Розробив цифровий метод оперативно-розшукової діяльності, використовуючи його в подальших наукових дослідженнях та підготовці докторської дисертації в галузі національної інформаційної безпеки. Успішно займався адвокатською діяльністю, заснував Міжнародне агентство бізнес-безпеки «СВР», яке спеціалізується на юридичних послугах в галузі економічної безпеки підприємств та проведенні розслідувань. Як консультант бере активну участь у розкритті злочинів із правоохоронними органами України та сусідніх держав. Зокрема, допоміг розкрити особ­ливо-тяжкі злочини у Києві, Київській, Одеській, Харківській областях, в Придністровській Молдавській Республіці, в Молдові та Грузії. С. О. Лисенко був радником Голови Деснянської у м. Києві держрайадміністрації, нині — в.о. начальника відділу Державної виконавчої служби України. Життєве кредо: «Справедливість — це рівновага між добром і злом».