СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Гордієнко Сергій  Григорович

Гордієнко

Сергій Григорович

Генеральний директор виробничого підприємства «Газкомунбуд», генеральний директор асоціації «Газобудівельні підприємства України»

За вагомий особистий внесок у спорудження об’єктів промислового, житлового та соціально-культурного призначення, розвиток виробництва будівельних матеріалів, значні досягнення у праці присвоєно почесне звання «Заслужений будівельник України» (2009).
У будівництві газових мереж по всій Україні Сергій Григорович Гордієнко має 40-річний досвід роботи. Походить з династії будівельників, відтак мобільність, вміння діяти в екстремальних ситуаціях передалися від батька. Високопрофесійний спеціаліст, а згодом — відповідальний керівник, Сергій Гордієнко вміє чітко спрямувати роботу, досконало знає тонкощі справи. Народився 1 вересня 1956 р. у селищі Щог­лівка Макіївського району Донецької області в сім’ї службовців. У 1958 р. переїхав до м. Харків. Має дві вищі освіти. У 1978 р. закінчив із відзнакою будівельний факультет Харківського інституту інженерів залізничного транспорту ім. С. М. Кірова за спеціальністю «Транспортне будівництво», отримав кваліфікацію інженера-­будівельника. Без відриву від виробництва нав­чався у Харківському інженерно-будівельному інституті, який закінчив у 1990 р. за спеціальністю «Теплогазопостачання та вентиляція».

Трудову діяльність розпочав у 1978 р. інженером механізованої колони № 41 тресту «Південбудмеханізація». Пройшов всі сходинки, досконало опановуючи улюблену професію. Працював у тресті «Укргазкомунбуд» майстром, потім виконробом, начальником дільниці, начальником будівельно-монтажного управління, заступником керуючого трестом, головним інженером і генеральним директором. З 2007 р. по теперішній час — генеральний директор ВП «Газкомунбуд». З 2009 р. — генеральний директор асоціації «Газобудівельні підприємства України». Сергій Гордієнко брав безпосередню участь у будівництві десятків тисяч кілометрів газопроводів, газифікації сотень тисяч квартир населення в областях України та Автономній Республіці Крим, у будівництві газопроводу «Джанкой-Феодосія-Керч». Керував роботами підрозділів колективного підприємства «Газ­буд» у будівництві транзитних газопроводів та обладнання свердловин на замовлення «Надимгаз­пром» (Росія). Виконував роботи із газового забезпечення міст і населених пунктів у центральних, східних та південних регіонах України. Першочергову увагу Сергій Гордієнко надає застосуванню нових технологій, в тому числі енергозберігаючих. Вперше в Україні за його керівництва впроваджено одноступінчасту схему газопостачання із установкою надомних регуляторів, розпочато прокладання поліетиленових газопроводів. Дбає про підготовку гідної зміни, на підприємстві функціонує нав­чальний центр. У 1990–1994 рр. — депутат Червонозаводської районної Ради народних депутатів м. Харкова. Займається благодійництвом, допоміг відродити історичну споруду — резиденцію Херсонських архієпископів, опікує дитячу церковну школу Харківської єпархії. Надійною підтримкою для Сергія Григоровича є сім’я. Дружина Ірина Вікторівна — педагог, тренер з тенісу, син Сергій — заступник директора ТОВ «СПР-ГРУП» (м. Київ). Життєве кредо: «Головне — робити людям добро, і воно обов’язково до тебе повернеться».