СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Кожан Володимир  Дмитрович

Кожан

Володимир Дмитрович

Голова Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Об’єднання роботодавців Львівської області»

За значний особистий внесок у соціально-­економічний, науковий та культурний розвиток України, вагомі трудові здобутки, активну громадську та благодійну діяльність нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ (2005) та II (2010) ступенів.
Народився 22 січня 1946 р. у с. Гута Буського району Львівської області. Здобув дві вищі освіти. У 1981 р. закінчив агрономічний факультет Львівського сільськогосподарського інституту за спеціальністю «Вчений агроном», у 1988 р. — товарознавчий факультет Львівського торгово-економічного інституту, товарознавець вищої кваліфікації. Фахові знання втілив у подальшій роботі, проявивши талант організатора, а згодом — досвідченого керівника. З 2002 по 2007 рр. був Почесним консулом Республіки Казахстан у м. Львів. За успішну діяльність нагороджений Почесною грамотою Міністерства закордонних справ Казахстану. З 2007 р. Володимир Кожан очолював Західноукраїнську спілку промисловців та підприємців, за розвиток якої нагороджений Золотим знаком УСПП. З 2011 р. — голова обласної організації об’єднань роботодавців Львівщини. На цей час — голова Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців «Об’єднання роботодавців Львівської області». Обирався депутатом Львівської обласної ради (2006–2010). Протягом багатьох років зай­мається активною благодійною діяльністю. Особливо опікується школами та сиротами у Львові та Буському, Радехівському і Бродівському районах Львівщини. Зокрема, за власні кошти придбав комплект апаратури для ультра­звукової діагностики одній із районних лікарень області.

Торговельно-виробнича та благодійна діяльність Володимира Кожана відзначена почесними грамотами Верховної Ради та Кабінету Міністрів України. За доброчинність і внесок у розбудову храмів різних конфесій нагороджений орденом святого рівноапостольного князя Володимира трьох ступенів, орденом святого Юрія Переможця від Української Православної церкви, лицарським орденом святого Папи Сильвестра від Апостольського престолу (Ватикан), почесною грамотою глави УГКЦ, орденом святого Андрія Первозванного від УАПЦ. За благодійну допомогу українським миротворцям у Боснії і Косово нагороджений медаллю ООН. Володар «Золотої фортуни» у номінації «Європейський рівень обслуговування торгівлі». За активну участь у відновленні козацького руху Володимиру Кожану вручено Золотий козацький хрест. Патріот держави, шанує українські традиції і славетних предків. За фінансової підтримки Володимира Дмитровича відреставрований па­м’ятник Кобзареві в районному центрі Радехів, що на Львівщині. Щиро вболіває за майбутнє держави. Активно допомагає військовим, що перебувають у зоні проведення АТО. У житті керується принципом: «Спішімо робити добро», па­м’ятаючи заповідь Святого Івана Золотоуста: «Як ми ставимося до ближнього, так і Бог буде ставитися до нас».