СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Свінціцький Едуард Миколайович

Свінціцький

Едуард Миколайович

Начальник Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області, кандидат юридичних наук, полковник міліції

За вагомий особистий внесок у боротьбу зі злочинністю, зміцнення законності та правопорядку, зразкове виконання службового обов’язку, високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України» (2010). Охорону правопорядку можна з упевненістю назвати справою, яку обирають для себе справжні чоловіки-захисники Вітчизни, а Едуарда Миколайовича Свінціцького – яскравою постаттю у боротьбі з організованою злочинністю. Народився 7 листопада 1975 р. у Києві. Майбутнє твердо вирішив пов’язати зі службою в органах внутрішніх справ, тож фахові знання здобував у спеціалізованих закладах. Навчався у Київському училищі міліції МВС України, після закінчення якого розпочав трудове становлення в Головному управлінні МВС України в місті Києві на оперативних посадах управління карного розшуку. Вищу освіту здобував у Національній академії внутрішніх справ України, яку успішно закінчив у 2000 р. У цей час відбулося остаточне усвідомлення Едуарда Миколайовича у правильності обраного шляху. Здобувши необхідний досвід і зарекомендувавши себе цілеспрямованим, сумлінним та відповідальним працівником, продовжив рух до нових звершень.

Послідовно обіймав посади від оперуповноваженого та оперуповноваженого в ОВС відділу тактичної розвідки і оперативних розробок по кваліфікованих видах вимагань, бандитизму та незаконному обігу зброї до старшого оперуповноваженого в ОВС відділу розвідувального забезпечення оперативних комбінацій розвідувально-аналітичного управління й відділу боротьби з організованими злочинними групами (ОЗГ) та організаціями управління боротьби з ОЗГ, їх лідерами та міжнародною злочинністю Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України. З листопада 2005 р. був призначений заступником начальника управління оперативних розробок Департаменту карного розшуку МВС України. Продуктивній роботі сприяли основні якості Едуарда Миколайовича: твердість характеру, аналітичне мислення, вміння приймати оперативні, часом навіть холоднокровні, але завжди справедливі рішення. У квітні 2007 р. продовжив службу на керівних посадах Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України. Зокрема, у березні 2010 – липні 2011 р. працював першим заступником начальника ГУМВС України в Київській області – начальником УБОЗ. З липня 2011 р. очолює Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Київській області, має звання полковника міліції. Едуард Миколайович переконаний, що вміння поважати і слухати людей є однією з ключових вимог роботи, яка полягає в захисті життя і здоров’я особистості. Будь-яку справу чи звернення необхідно розглядати не лише з позицій писаних нормативних документів, а й зважати на людські цінності. Тривалість роботи, обраної за покликом серця, найкраще вимірювати не роками трудового стажу, а кількістю здобутків чи отриманих відзнак. Е.М. Свінціцький удостоєний відзнак МВС України, Росії («За сприяння МВС Росії»), Білорусі («За самаатданую службу»). Нагороджений нагрудним знаком «Знак пошани державної охорони України», Грамотою Верховної Ради України, відзнаками МВС України «Вогнепальна зброя» та «Закон і Честь», відзнакою Комітету Верховної Ради України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією «Честь. Мужність. Закон». Кожна з нагород має свою особливу цінність, адже є згадкою про окремий етап життя і професійного становлення Едуарда Миколайовича.