СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Рева Олексій Олександрович

Рева

Олексій Олександрович

Міський голова Артемівська

За вагомий особистий внесок у соціально-економічний, культурний розвиток Донецької області, вагомі трудові досягнення, високий професіоналізм нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ (1999), ІІ (2002) та І (2007) ступенів. Мета і нестримне бажання реалізувати її – запорука успіху у будь-якому починанні. Життєвий і трудовий шлях Олексія Олександровича Реви став яскравим тому підтвердженням. Міський голова Артемівська довів: щоб зробити свій внесок у розвиток країни, необхідно почати з малої батьківщини. Народився 8 травня 1953 р. у м. Артемівську Донецької області. У 1987 р. закінчив Український заочний політехнічний інститут, а в 2004 р. – Донецький державний університет управління. З 1971 до 1974 рр. служив на Північному військово-морському флоті. З 1975 по 1991 рр. працював на Артемівському машинобудівному заводі «Перемога праці» учнем зварювальника, зварювальником, заступником начальника цеху з виробництва, начальником цеху ланцюгів. У 1990 р. обраний міським головою Артемівська. Завдяки результативній і прогресивній діяльності жителі міста беззмінно висловлюють високу довіру Олексію Олександровичу, щоразу обираючи його міським головою. Ключовими напрямами своєї роботи він визначив забезпечення сучасних умов життя населення та стабільний соціально-економічний розвиток території міської ради. У 1990 та 1994 рр. обирався депутатом Донецької обласної ради.

Основою успішного розвитку міста Артемівська є реалізовані економічні реформи, ініційовані О.О. Ревою, зокрема залучення в економіку міста інвестицій, сприяння процесам реформування житлово-комунального господарства. За останні роки темпи обсягів промислового виробництва зросли більше ніж у 2 рази, створено 8 тис. нових робочих місць. В економіку міста залучено понад 2758 млн грн капітальних інвестицій. За особистого сприяння міського голови збудовано та введено в експлуатацію нові сучасні підприємства: ТОВ «Кнауф Гіпс Донбас», ЗАТ «Лафарж Гіпс», «Екопродукт», «Артпромсоюз», «Артзолото», «Лайнвуд», «Форте Україна» групи «Boydak Holding» (Бойдак Холдинг), «Аспект плюс». У 2011 р. Олексій Рева ініціював оптимізацію та стандартизацію управлінських процесів Артемівської міської ради, яку було успішно завершено в лютому 2012 р. Отримано міжнародний сертифікат стандарту системи ISO 9001-2008, що мало позитивний вплив на процес надання послуг жителям громади. Благоустрій міста – невід’ємна складова всебічної діяльності Олексія Олександровича. У 2007 р. завершено реконструкцію міського Центру культури та дозвілля, у 2012 р. – Артемівської дитячої лікарні, ведеться реконструкція стадіону, введено в експлуатацію легкоатлетичний манеж. За ініціативою міського голови капітально відремонтовано дорожнє покриття 16 вулиць міста, покриття об’їзної дороги, дворових територій. Налагоджено житлове будівництво. Так, в експлуатацію введено 50,7 тис. м2. У мікрорайонах Артемівська збудовано 71 дитячий майданчик, 2 ігрові комплекси, 2 спортивні майданчики, реконструйовані міський парк, площа у центрі міста з фонтаном, культурно-розважальний центр з кінотеатром. Завершено будівництво опорно-транзитної телефонної станції.



Завдяки співпраці влади і бізнесу вже сім років поспіль реалізується «Соціальний проект розвитку території Артемівської міської ради». Результатом стало залучення значних коштів для сфер охорони здоров’я, освіти, культури, малого бізнесу. Також Артемівськ бере участь у проекті «Енергоефективні міста України»: укладено меморандум з німецькими компаніями SOHATEC та REMONDIS щодо асигнування інвестиційних ресурсів у сферу керування ТПВ, енергозбереження, реформування ЖКГ, створення міського інформаційно-обчислювального центру. За підсумками всеукраїнського конкурсу місто визнано переможцем у номінації «Населений пункт найкращого благоустрою», а за підсумком проекту Донецької суспільної організації «Комітет виборців України» Артемівськ посів третє місце у номінації «Місто відкритих можливостей». О.О. Рева підтримує проекти, що стосуються сфери охорони здоров’я та освіти населення, виступає за відродження духовності краю. У цьому напрямку теж є результати: відремонтовано та відкрито палати підвищеної комфортності в онкологічному, кардіологічному та гінекологічному відділеннях. Створено Центр первинної медичної (медико-санітарної) допомоги Артемівської міської ради, Артемівський центр медичної діагностики, для якого придбано необхідне обладнання. У 2008 р. після капітального ремонту відкрито загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів № 14 та дошкільний заклад № 16. За підсумками Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України» – дві школи міста № 5 і № 11 стали переможцями проекту. У 2008 р. введено в експлуатацію Свято-Благовіщенський храм з благоустроєм території, у 2012 р. – дерев’яний храм Іоанна Златоуста з реставрацією Покровських воріт, ведеться будівництво Свято-Георгієвського та Свято-Преображенського храмів. Займаючи активну громадську позицію Олексій Олександрович спрямовує свою невичерпну енергію на меценатську діяльність. Він виступив організатором таких конкурсів, як Міжнародного відкритого чемпіонату інтелектуальних ігор «Бахмут – ХХІ сторіччя», Всеукраїнського конкурсу української фортепіанної музики ім. І. Карабиця, відкритих Всеукраїнських змаганнь зі спортивних бальних танців «Старовинний Бахмут», регіонального конкурсу юних дарувань «Бахмутська зірочка». Допомагає в фінансуванні участі спортсменів-інвалідів у Параолімпійських іграх та інших спортивних змаганнях. У розвитку місцевого самоврядування бере активну участь у роботі Центру законодавчих ініціатив при Донецькій обласній раді, є членом Всеукраїнської громадської організації «Клуб мерів».

За значні заслуги в розвитку європейської інтеграції, досягнення у налагодженні зв’язків з іноземними інвесторами нагороджений міжнародною нагородою «The United Europe». Відзначений Подякою Президента України; Грамотою Верховної Ради України «За заслуги перед Українським народом»; почесними грамотами Кабінету Міністрів України, Центральної виборчої комісії, Донецької обласної державної адміністрації, Донецької обласної ради; нагрудним знаком «Державна служба України «За сумлінну працю»; ювілейною медаллю «20 років незалежності України». Автор книги «Місто моєї долі» про Артемівськ і його жителів. Життєве кредо Олексія Олександровича: «Всё лучшее в жизни дается ценой большого труда и сложной работы».