СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Колчинський Юрій Йосипович

Колчинський

Юрій Йосипович

Засновник, директор малого науково-виробничого приватного підприємства «Світлофор», шеф-редактор, викладач-методист вищої категорії

Народився 5 листопада 1937 р. у м. Золотоноша Черкаської області. Після закінчення Харківського автотранспортного технікуму з 1956 р. працював на Харківському автовокзалі, в автотранспортних підприємствах, обласному управлінні пасажирського автотранспорту. Пройшов шлях від посади диспетчера до начальника відділу перевезень автоуправління. Вищу освіту здобував у Харківському автодорожньому інституті, який успішно закінчив у 1969 р. Отримав кваліфікацію інженера-механіка зі спеціальності «Автомобільний транспорт». З 1971 р. – понад 30 років на викладацькій роботі, готував водіїв транспортних засобів усіх категорій для армії та народного господарства. Водночас був обраний головою Ради викладачів при УДАІ Харківської області, з 1985 р. займався складанням екзаменаційних білетів для Державтоінспекції. У 1993 р. створив науково-виробниче підприємство «Світлофор». Відтоді всю інтелектуальну й душевну енергію Юрій Йосипович вкладає у своє дітище, засновником та директором якого він є донині. Тут розробляються, видаються і розповсюджуються навчально-методичні посібники, а також нормативна література з Правил та безпеки дорожнього руху.

Серед них – офіційне видання «Правила дорожнього руху України». На честь п’ятиріччя Державтоінспекції незалежної України підприємством написано й видано «Історію Державної автомобільної інспекції України». Юрій Йосипович – частий гість у ЗМІ, на автопідприємствах. Займається пропагандою правил дорожнього руху, роз’ясненням найбільш спірних питань, співпрацює з правоохоронними органами, є автором, співавтором і видавцем історико-публіцистичних творів «Служу українському народу!», «Золотий фонд харківської міліції», «Люди щоденного подвигу». Враховуючи досвід роботи щодо розробки, видання та розповсюджування навчально-методичної літератури з Правил та безпеки дорожнього руху, проявлену майстерність і професіоналізм, Юрій Йосипович неодноразово отримував нагороди різного рівня. Серед них – медаль «Ветеран праці СРСР»; відзнаки МВС України «За бездоганну службу» ІІ ступеня, І ступеня (двічі), «За розвиток науки, техніки та освіти» ІІ ступеня; нагрудний знак МОН України «Антон Макаренко»; ордени ВФСМС «Українське народне посольство»: «За високий професіоналізм», орден Пошани, орден Слави; медаль Міжнародного академічного рейтингу популярності «Золота фортуна» – «20 років незалежності України» та Георгіївська медаль «Честь. Слава. Труд»; медаль «5 років Державного департаменту України з питань виконання покарань»; відзнака Митрополита Київського і всієї України Володимира «Почесний хрест православної церкви»; почесні відзнаки «Знак Якості» та «Слобожанська слава». Викладач-методист вищої категорії, Юрій Йосипович переконаний, що будь-яке досягнення починається із розуміння суті, недарма його життєве кредо – слова Козьми Пруткова: «Зри в корень!» Одружений, має доньку та двох синів. Радіє трьом онукам та правнучці.