СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Дячук Василь Іванович

Дячук

Василь Іванович

Перший заступник начальника УМВС – Начальник слiдчого управлiння УМВС Укpаїни в Житомирськiй областi, доцент кафедри криміналістики та судової медицини національної академії внутрішніх справ, Полковник міліції, Кандидат юридичних наук, доцент

За вагомий особистий внесок у зміцнення законності та правопорядку, боротьбу зі злочинністю, зразкове виконання службового обов’язку та високий професіоналізм присвоєно почесне звання «Заслужений юрист України» (2011). Народився 7 тpавня 1972 р. у с. Карпiвцi Чуднiвського району Житомирської області. У 1990–1992 рр. служив у Збройних Силах. Після армії став курсантом Івано-Франківського училища міліції МВС України, яке успішно закінчив у 1994 р. Юрист за фахом, випускник Національної академії внутрішніх справ України 2002 р., спеціальність – «Правознавство». Професійне становлення відбувалося у відділах Міністерства внутрішніх справ України. Працював слідчим слідчого відділення Чуднівського РВ УМВС України в Житомирській області, слідчим та старшим слідчим УМВС України на ­Південно-Західній залізниці, старшим слідчим з особливо важливих справ організаційно-аналітичного відділу та відділення міжнародно-правових доручень Управління з розслідування особливо тяжких злочинів та вчинених організованими злочинними групами Головного слідчого управління (ГСУ) МВС України.

Принциповість і сумлінність Василя Івановича на службі зумовили його подальше кар’єрне зростання. З 2006 по 2007 рр. призначений начальником відділу контролю за розслідуванням злочинів, пов’язаних з ДТП, Управління процесуального контролю ГСУ МВС України. У 2009–2010 рр. присвятив себе викладацькій діяльності. Перебував на посадах викладача, а згодом старшого викладача та доцента кафедри кримінально-правових дисциплін та профілактики злочинів навчально-наукового інституту післядипломної освіти Академії управління МВС України. З 2010 р. знову обіймає посади в ГСУ МВС Украї-ни. Пройшов шлях від начальника 2-го відділу Управління з розслідування злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів ГСУ МВС Украї-ни до заступника начальника ГСУ. З липня 2011 р. – начальник слідчого управління УМВС України в Житомирській області. У листопаді 2012 р. призначений першим заступником начальника УМВС – начальником слідчого управління УМВС України в Житомирській області. Успішно поєднує цю посаду з роботою доцента кафедри криміналістики та судової медицини НАВС. Під час роботи в Академії управління МВС України працював над кандидатською дисертацією. У січні 2011 р. Василю Івановичу присуджено науковий ступінь кандидата юридичних наук зі спеціальності «Кримінальний процес та криміналістика; судова експертиза; оперативно-розшукова діяльність». У науковому доробку В.І. Дячука 30 наукових статей, з яких 22 – у фахових виданнях. Брав участь у 15 науково-практичних конференціях, у тому числі 5 міжнародних. Є співавтором 15 навчальних посібників та методичних рекомендацій. На сьогодні працює над докторською дисертацією. Досягнення В.І. Дячука неодноразово були відзначені нагородами. Так, за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків він 15 разів заохочувався наказами МВС України, зокрема отримав медалі «За сумлінну службу» ІІІ, ІІ та І ступенів; нагрудні знаки «За відзнаку в службі» ІІ та І ступенів, нагороджений відзнакою МВС України «За зразкове провадження досудового слідства» І ступеня, почесними відзнаками МВС України та Академії управління МВС України. Своєю діяльністю Василь Іванович щоденно доводить блискуче вміння працювати на совість. Визнання та повагу серед колег отримав завдяки життєвому кредо: «Тримати себе в руках та намагатися досягти найкращого результату».