СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Кошельник Віктор Андрійович

Кошельник

Віктор Андрійович

Бригадир гірників очисного забою дільниці з видобування вугілля відокремленого підрозділу «Шахта імені Ф.Е. Дзержинського» ТОВ «ДТЕК «Ровенькиантрацит»

За визначний особистий внесок у розвиток вітчизняного паливно-енергетичного комплексу, досягнення високих показників у виробництві, багаторічну самовіддану працю присвоєно звання Героя України з врученням ордена Держави (2011). Коли Віктор Андрійович постав перед вибором майбутнього фаху, остаточне рішення припало на шахтарську справу. З одного боку, це одна з найнебезпечніших та найскладніших у світі професій, а з іншого – робота, що вимагає непорушної самовідданості та високого професіоналізму, де кожен день має неабияку цінність. Народився 3 лютого 1963 р. у с. Ленінське Луганської області. У м. Свердловськ закінчив професійно-технічне училище № 43 і розпочав трудове становлення у 1981 р. слюсарем з ремонту автотранспортних засобів шахтобудмеханізованого управління тресту «Свердловськшахтобуд». Роботу змінила служба в армії, що припала на 1982–1984 рр.

Після демобілізації Віктор Андрійович остаточно усвідомив для себе правильність обраної справи і влаштувався на роботу до виробничого об’єднання «Свердловантрацит» машиністом підземних установок шахти «Ленінська». Таким чином, шахтарську справу В.А. Кошельник пізнавав із самого початку, з деталей. З 1985 р. працював гірником очисних забоїв різних вугледобувних підприємств. Так, у 1985–1991 рр. на шахті «Ленінська» виробничого об’єднання «Свердловантрацит», з 1991 р. – у відокремленому підрозділі «Шахта ім. Ф.Е. Дзержинського» ДП «Ровенькиантрацит» (з 2011 р. – ТОВ «ДТЕК «Ровенькиантрацит»). Нині Віктор Андрійович обіймає посаду бригадира гірників очисного забою дільниці з видобування вугілля відокремленого підрозділу «Шахта імені Ф.Е. Дзержинського» ТОВ «ДТЕК «Ровенькиантрацит». Чверть сторіччя у шахтарській справі – період, достатній для практичного опанування професії, відпрацювання сформованого стилю роботи, зростання результативності праці. В.А. Кошельник за цей час зарекомендував себе як кваліфікований та відповідальний працівник, здібний організатор і керівник. Так, у 2008 р. колектив видобувної дільниці № 2 під керівництвом Віктора Андрійовича першим в Україні виконав річний план з видобутку вугілля, на-гора було видано 420 тис. тонн антрациту. Наступного, 2009 р. шахтарі цієї ж дільниці річний план виконали достроково, з показником у 435 тис. тонн. У травні 2011 р. під незмінним керівництвом В.А. Кошельника шахтарі видобувної дільниці № 2 першими в ДП «Ровенькиантрацит» і в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України достроково виконали річне завдання 2011 р. з видобутку вугілля – 332 тис. тонн. Додатково до плану було видобуто 146 тис. тонн антрациту. Віктору Андрійовичу вдалося вміло організувати роботу колективу, адже він сам пройшов шлях від машиніста до бригадира і на собі відчув складність поставлених завдань. Гідними відзнаками заслуг В.А. Кошельника як висококваліфікованого фахівця стали заслужені нагороди – знаки «Шахтарська слава» ІІІ, ІІ та І ступенів, медаль «За працю і звитягу», ювілейна медаль «20 років незалежності України» та Почесна грамота Кабінету Міністрів України.