СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Ющук Анатолій Силович

Ющук

Анатолій Силович

Генеральний директор ВАТ «Кранобудівна фірма «Стріла» (1988-2008), академік Академії будівництва та архітектури України, Академії підйомних споруд та спеціальної техніки

За особистий внесок у розвиток вітчизняного машинобудування, підвищення ефективності виробництва на основі впровадження передових технологій і нових форм господарювання присвоєно почесне звання «Заслужений працівник промисловості України» (1993). Народився у 1940 р. у с. Воскодави в селянській родині. Навчався у Камчатському морехідному училищі (м. Петропавловськ-Камчатський). Продовжив здобувати освіту на факультеті економіки та організації водного транспорту Ленінградського інституту водного транспорту. Закордонний досвід переймав, навчаючись на відділенні економіки розвинутих держав Інституту ринкових відносин в Австрії, м. Відень. Трудове становлення розпочав у 1955 р. з посади робітника Московсько-Київської залізниці. У період з 1959 до 1974 рр. паралельно з навчанням пройшов шлях від матроса до начальника риболовецької флотилії управління тралового і рефрижераторного флоту науково-виробничого об’єднання «Камчатрибпром». У 1974–1975 рр. очолював відділ комплектації і зовнішньої кооперації Київського суднобудівного і судноремонтного заводу. З 1975 до 1987 рр. був заступником директора цього підприємства. Працював і на ниві освіти.

Так, у 1987–1988 рр. обіймав посаду проректора з наукової роботи Інституту підвищення кваліфікації вищих керівних працівників та управління народним господарством при Раді Міністрів УРСР. У 1988 р. робочим колективом обраний директором Броварського ремонтно-механічного заводу. Цей час став відправною точкою у справі, якій Анатолій Силович у майбутньому присвятив усе життя. З 1993 р. він перебуває на посаді генерального директора ВАТ «Броварський ремонтно-механічний завод», який у 1995 р. реорганізовано у ВАТ «Броварська кранобудівна фірма «Стріла». Основний профіль фірми – виготовлення автокранів, ремонт кранових установок, виготовлення та ремонт вузлів гідравліки. Продукція фірми «Стріла» сертифікована Держстандартом України, відрізняється надійністю, довговічністю та високою продуктивністю, має постійний попит, функціонує на багатьох підприємствах України, країн СНД та далекого зарубіжжя. Анатолій Силович своїм мудрим керівництвом та самовідданою працею досяг приватизації фірми, згодом вивів її до десятка кращих підприємств України. Діяльність талановитої людини різноманітна, і Анатолій Силович не виняток. Піклуючись про примноження духовності в Україні, фінансував будівництво православних храмів. Серед авторських книг з питань економіки – видання «Шляхи розв’язання економічних проблем на річковому флоті» (1986). Нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, золотим орденом Святого князя Костянтина Острозького, знаком ордена «Почесний хрест» (УПЦ МП), Золотою медаллю SPI (м. Париж), георгіївською медаллю «Пошана, слава, праця» Кабінету Міністрів України, Золотою медаллю еліти України та ін. Працювати, не покладаючи рук, самовіддано й натхненно йти до вершин Анатолію Силовичу допомагає життєве кредо: «Бути завжди лідером і досягати успіху».