СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Харченко Олег Іванович

Харченко

Олег Іванович

Перший віце-президент Української державної корпорації по виконанню монтажних і спеціальних будівельних робіт «Укрмонтажспецбуд», кандидат економічних наук

За заслуги перед українським народом і розвиток будівельної галузі України нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України (2008). Компетентний, умілий менеджер будівельної галузі, Олег Харченко є одним із розробників та учасників реалізації великих інвестиційних проектів в Україні. Народився 9 жовтня 1963 р. у м. Київ. Навчався у Київському ордена Леніна політехнічному інституті (нині Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут»), згодом – у Київському національному університеті будівництва та архітектури, а основи управлінської діяльності опановував в Академії державного управління при Президентові України. У 1988 р. розпочав роботу на машинобудівному заводі ВО ім. Артема інженером-регулювальником електронної апаратури. З 1989 до 2009 рр. О.І. Харченко обіймав керівні посади потужних київських підприємств, зокрема КП «Енергія» КГО «Київстудсервіс», ТОВ «Енергія-холдинг», СП «Енергія-трейдинг ЛТД», ТОВ «Інвесткомпанія «Центрбудінвест».

Деякий час виконував обов’язки старшого викладача, доцента кафедри інвестиційного бізнесу в Університеті економіки та права «КРОК», передаючи власні знання і досвід молодому поколінню. На сьогодні Олег Іванович – перший віце-президент Української державної корпорації по виконанню монтажних і спеціальних будівельних робіт «Укрмонтажспецбуд». Компанія має більш ніж піввікову історію та відома будівництвом знакових для України об’єктів. Основними напрямками діяльності корпорації є будівництво об’єктів промислового та соціально-культурного призначення, житла за генеральним підрядом; координація діяльності будівельно-монтажних організацій, які входять до її складу. Під його керівництвом і з участю здійснено будівництво, реконструкцію та технічне переоснащення виробничих потужностей багатьох промислових підприємств різних галузей, серед яких завод по виробництву металевих будівельних конструкцій у м. Бровари, машина безперервного лиття заготівок на Алчевському металургійному комбінаті, реконструкція та технічне переоснащення технологічних комплексів та енергогенеруючих потужностей на Запорізькій і Криворізькій ТЕС; збудовано центри зайнятості у Дніпропетровській області та об’єкти інфраструктури і соціального призначення у Чернівецькій області після стихійного лиха 2010 року; у м. Києві реалізовано проектні рішення понад 20 об’єктів різного функціонального призначення, в тому числі житлових комплексів, які органічно вписались в архітектуру і ландшафт столиці. Основну роботу Олег Іванович поєднує з активною громадською та науково-технічною діяльністю, є академіком Академії будівництва України та академіком Української технологічної академії. За вагомий внесок у розвиток будівельної галузі України, будівництво нових житлових комплексів, високий професіоналізм Олег Іванович Харченко неодноразово відзначений нагородами, серед яких: Подяка Прем’єр-міністра України, Почесна грамота та відзнака ІІ ступеня «Почесний працівник будівництва та архітектури» Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Почесна грамота Київської міської державної адміністрації. Скільки б часу не забирала відповідальна робота, на першому місці в Олега Івановича завжди стоїть родина, а життєве кредо характеризує його як мудрого керівника: «Всі справи з друзями, колегами і близькими знайомими завершуй добрими побажаннями».