СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Троценко Володимир Опанасович

Троценко

Володимир Опанасович

Директор департаменту будівництва та науково-технічної політики Публічного акціонерного товариства «Укрнафта», член-кореспондент Української нафтогазової академії

За вагомий особистий внесок у розвиток нафтогазової промисловості Прикарпаття, високий професіоналізм нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (1999). Народився 26 вересня 1948 р. у Мінську. Навчався у Вербській середній школі Павлоградського району Дніпропетровської області. У 1975 р. закінчив факультет технології високомолекулярних сполук Дніпропетровського хiмiко-технологiчного iнституту за спеціальністю «Хімічна технологія переробки нафти і газу». Трудовий шлях розпочав одразу після закінчення вищого навчального закладу. У 1975–1998 рр. працював у Надвiрнянському нафтогазопереробному заводi (нині – ВАТ «Нафтохімік Прикарпаття»). Заявивши про себе, як творчий ініціативний працівник з ґрунтовною фаховою підготовкою, Володимир Опанасович пройшов шлях вiд оператора, старшого iнженера-лаборанта, старшого iнженера-технолога, заступника начальника цеху до заступника директора з виробництва і збуту цього підприємства.

Виявляючи виняткову працездатність та віддаючи весь вільний час улюбленій справі, Володимиру Опанасовичу вдалося досягти значних результатів у професійній діяльності. Так, з 1998 по 2003 рр. – перший віце-президент з комерцiйно-фiнансових питань, президент, голова правлiння, перший заступник голови правлiння – технiчний директор ВАТ «Нафтохiмiк Прикарпаття». У 2003–2007 рр. – член правлiння ВАТ «Укрнафта», заступник голови правлiння з переробки нафти і газу ВАТ «Укрнафта». У 2007-2011 рр. обіймав посаду заступника голови правлiння з питань розвитку газопереробних виробництв – член правлiння ВАТ «Укрнафта». З липня 2011 р. й донині Володимир Опанасович очолює департамент будівництва та науково-технічної політики ПАТ «Укрнафта». Безпосередньо займається питаннями модернізації виробництва та капітального будівництва, освоєння та впровадження передових технологій. За останні роки збудовано і введено в дію Микуличинську та Артюхівську дотискуючі компресорні станції (ДКС), Микуличинську газліфтну компресорну станцію (ГЛКС), установки підготовки нафти і газу на Бугруватівському, Артюхівському та Велико-Бубнівському нафтогазових родовищах. Для підвищення ефективності потенціалу ПАТ «Укрнафта» налагоджено виробництво нових видів продукції, впроваджуються передові технології в бурінні свердловин, видобутку та підготовки нафти і газу. Освоюються екологічно безпечні технології утилізації накопичених десятиліттями нафтошламів. Продуктивну роботу ПАТ «Укрнафта» забезпечує злагоджена робота його керівництва. Володимир Опанасович повною мірою використовує свій досвід і природні здібності організатора та винахідника: він є автором 170 рацпропозицiй та 10 винаходiв у нафтопереробній галузі, заслужений рацiоналiзатор УРСР. Активно займається громадською діяльністю, обраний депутатом Надвірнянської міської ради. Надійною підтримкою і відрадою Володимира Опанасовича є міцна родина. З дружиною Магдалиною Степанівною виховали трьох дітей, нині радіють сімом онукам. Своїми успіхами діти завдячують батьковій науці: донька Тетяна очолює один з найкращих на Прикарпатті готельний комплекс «Смарагд»; старший син Андрій – директор корпорації «Смарагд Прикарпаття», депутат Івано-Франківської обласної ради, голова екологічної комісії облради; молодший син Юрій – начальник Івано-Франківської обласної виконавчої служби. Вислів, який став життєвим дороговказом для Володимира Опанасовича: «Спіши робити добро людям».