СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Тимошенко Максим Олегович

Тимошенко

Максим Олегович

ПРЕЗИДЕНТ ЕКОЛОГІЧНОЇ НАЦІОНАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗЕЛЕНОГО ХРЕСТА В УКРАЇНІ (GREEN CROSS UKRAINE), ПРЕЗИДЕНТ МІЖНАРОДНОЇ СУСПІЛЬНО-ПАТРІОТИЧНОЇ ФУНДАЦІЇ «ДНІ УКРАЇНИ», ДОКТОР ФІЛОСОФІЇ, КАНДИДАТ КУЛЬТУРОЛОГІЇ, ДОЦЕНТ, ПРОФЕСОР НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ КЕРІВНИХ КАДРІВ КУЛЬТУРИ І МИСТЕЦТВ, АКАДЕМІК УКРАЇНСЬКОЇ АКАДЕМІЇ НАУК, АКАДЕМІК УКРАЇНСЬКОЇ ТЕХНОЛОГІЧНОЇ АКАДЕМІЇ

За заслуги у державному будівництві, вагомі трудові здобутки, особистий внесок у соціально-економічний розвиток столиці України Указом Президента України нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (2006). Максим Тимошенко – активний громадський, державний і культурний діяч, відомий досягненнями у популяризації української культури в світі. Народився 20 квітня 1972 р. у Києві в родині ректора Національної музичної академії України ім. П.І. Чайковського, професора, народного артиста України О.С. Тимошенка та заслуженого працівника культури України В.П. Тимошенко. У 1990 р. закінчив КССМШ імені М.В. Лисенка, а у 1996 р. – економічний факультет Київського національного економічного університету, другу вищу освіту здобув у Національній академії керівних кадрів культури і мистецтв (НАКККІМ). Трудове становлення Максим Олегович розпочав у 1991 р. на посаді завідувача зовнішньоекономічного відділу Київського фонду культури, а згодом очолив фонд. З 1993 до 1997 рр. обіймав посаду голови правління створеного ним АКБ «Незалежність». У 2003 р. розпочав роботу в апараті Верховної Ради України. На сьогодні є президентом Міжнародної фундації «Дні України» та Зеленого Хреста в Україні, одночасно викладає на кафедрі культурології та інноваційних культурно-мистецьких проектів у НАКККІМ. Під керівництвом Максима Олеговича Тимошенка у 2004 р. фундація «Дні України» здійснила масштабну громадську акцію «Українські дні у Франції», у 2005, 2006 та 2009 рр. проведено «Дні України в Європі». Екологічна національна організація «Зелений Хрест» в Україні, яку очолює Максим Олегович, створена у 2000 р. за активної підтримки президента-засновника Міжнародного Зеленого Хреста Михайла Горбачова та академіка Національної академії мистецтв України, професора Олега Семеновича Тимошенка. Організація надає допомогу найбільш вразливим верствам населення та здійснює екологічну просвіту. За роки існування Зеленого Хреста в Україні було оздоровлено понад 2000 дітей, обстеження пройшли 67 245 дітей, проліковано 17 326 дітей.
Підписання угоди про заснування Зеленого Хреста в Україні


За вагомий внесок у розвиток міжнародних зв’язків Максим Олегович удостоєний звання «Посол миру», відзначений почесною відзнакою Міністерства культури та мистецтв України, а за благодійну діяльність – орденом Христа Спасителя.

М.О.Тимошенко з родиною

Нагороджений подякою Київського міського голови та спеціальною премією «За значний внесок у впровадження позитивного іміджу України у світі» загальнонаціональної програми «Людина року».

На святкуванні 20-річчя заснування Міжнародного Зеленого Хреста. Женева, вересень 2013 р.




Зустріч президента Зеленого Хреста в Україні
М.О. Тимошенка та президента Міжнародного Зеленого Хреста М. С. Горбачова в рамках відзначення ювілею