СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Комендант Григорій Іванович

Комендант

Григорій Іванович

Президент Українського Біблійного Товариства

Доктор богослов’я Повний кавалер ордена «За заслуги» Кавалер ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня

Народився 8 січня 1946 року на Хмельниччині. Одружений, має двох дітей та шістьох онуків. Його батько Іван Григорович багато років був пастором баптистської громади та виховував своїх дітей у християнському дусі, а дід був арештований 1939 р. за те, що використовував свій будинок для проведення зборів віруючих. Він помер у сталінському таборі, а через деякий час родині передали його закривавлений одяг. Дитинство та юнацькі роки Григорія проходили в дуже непростий час хрущовської атеїстичної кампанії. Багато християн потрапили за ґрати, віруючі молоді люди були позбавлені можливості закінчувати школу та вступати до вищих навчальних закладів. Григорій плекав заповітну мрію — вступити до навчального закладу, аби здобути вищу освіту. Проте після декількох відмов він зрозумів, що двері радянських інститутів для нього закриті. У 1971 році він став студентом Біблійного інституту в Москві та після закінчення як один із найкращих студентів вступив до богословської семінарії м. Гамбурга (Німеччина).

1975—1990 рр. — звершує відповідальне служіння у Союзі Євангельських Християн-баптистів України. 1990—1992 рр. — президент Союзу баптистів СРСР, м. Москва. 1992—1994 рр. — президент Євро-Азійської федерації ЄХБ, м. Москва. 1994 р. — обраний президентом Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів, м. Київ. 1995—2000 рр. — віце-президент Всесвітнього Союзу ЄХБ. 2002—2004 рр. — президент Європейської баптистської федерації.

З 2007 року Григорій Іванович Комендант обраний президентом Українського Біблійного Товариства. За заслуги перед українським суспільством, окрім багатьох подяк, грамот від президентів, міністрів та представників влади, вручених за благодійну діяльність, утвердження християнських цінностей та особистий внесок у відродження духовності українського народу, доктор Григорій Іванович Комендант нагороджений також орденами «За заслуги» трьох ступенів та орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня. На сьогодні Григорій Іванович очолює міжконфесійну християнську організацію — Українське Біблійне Товариство (УБТ). Місія Біблійного Товариства полягає в перекладі, випуску і розповсюдженні Біблії, окремих її частин та інших біблійних видань. До складу Товариства входять 15 провідних конфесій України православного, католицького та протестантського віросповідання, які визнають Біблію Божим Словом, а також інші організації, зокрема Відділення релігієзнавства Інституту філософії НАН України.

УБТ є членом міжнародної спільноти Об’єднаних Біблійних Товариств, що представлена у 149 країнах світу, а також Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій при Президенті України. Регіональні відділення Товариства працюють у Києві, Львові, Харкові та Херсоні, охоплюючи своєю діяльністю всю територію країни. Виконуючи своє зобов’язання перед християнами України, Товариство докладає всіх зусиль для найширшого можливого поширення Біблії серед громадян нашої держави. Спільно з тисячами віруючих із різних конфесій здійснюється робота над упровадженням та популяризацією високих моральних цінностей в українському суспільстві. Товариство також веде активну благодійну й просвітницьку діяльність, працюючи з людьми, яким необхідна особлива увага. Товариство учасник державних і громадських ініціатив щодо найактуальніших проблем сучасності — з питань морального виховання та християнської освіти молоді, збереження сімейних цінностей і протидії абортам, боротьби із поширенням ВІЛ/СНІДу, алкоголізму та наркоманії, дотримання свободи віросповідання тощо. Біблії неодноразово вручалися найвищому керівництву держави, депутатам парламенту, передавалися у консульські представництва Міністерства закордонних справ України в багатьох країнах світу. Керуючись переконанням, що Біблія є основою благополучного та злагодженого суспільства, своїм головним завданням Товариство вважає забезпечення доступу до Божого Слова для кожної людини, незалежно від її соціального статусу, матеріального стану, мовних або етнічних особливостей, релігійної приналежності, вікової категорії чи території проживання, на тому рівні, який є найбільш доступним, зручним і зрозумілим для неї. За роки свого існування Українське Біблійне Товариство надрукувало та розповсюдило понад 8 мільйонів примірників біблійних видань багатьма мовами та в найрізноманітніших форматах. Особливо важливим є той факт, що в рамках Товариства успішно співпрацюють представники різних церков і конфесій, світські й релігійні організації, науковці та діячі культури. Відкинувши упередження, ці люди об’єднуються заради спільної мети, доводячи таким чином спроможність до діалогу та першорядність духовного просвітництва у своїй діяльності. 2011 року Товариство презентувало видання повного Четвертого українського перекладу Біблії з давньогрецької мови. Цього ж року у місті Києві відкрився Український Дім Біблії — місце, де згуртовуються представники різних церков, де богослови, дослідники Біблії та всі бажаючі можуть отримати найбільш вичерпну інформацію про священну Книгу християнства й ознайомитися з перекладами Біблії українською, російською та іншими мовами світу.