СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Пазина Ростислав  Олексійович

Пазина

Ростислав Олексійович

Керівник юридичної компанії «Колегіум», голова відділення Асоціації правників України в Закарпатській області, адвокат

Юридичний фах для Ростислава Олексійовича — більше, ніж професія. Це продовження справи батька-адвоката, улюблене заняття, щоденне слідування життєвому кредо: «Правда перемагає». Справді перемагає, про що свідчать тисячі виграних судових процесів у різних сферах юриспруденції, зокрема: податкового пра­ва, міжнародного приватного права, конкурсному про­цесі та відновленні платоспроможності, корпоративному праві, М&А, конкурентному та антимонопольному пра­ві, захисті іноземних інвесторів від рейдерських захоплень. Народився 18 березня 1971 р. У 1988 р. став студентом юридичного факультету Львівського державного університету. Вивчаючи теорію права, прагнув поєднувати його з практичною діяльністю, тому ще будучи студентом почав працювати в одній із перших приватних фірм Львова — ТОВ «Марком». У 1995–1996 рр. працював у сфері банківського права, в АКБСР «Укрсоцбанк» та АКБ «Сервіс» в Ужгороді. З 1997 р. продовжив кар’єру в адвокатурі. З 1998 р. Ростислав Олексійович очолює Клуб адвокатів «Колегіум», який за роки роботи виріс до рівня найбільшої в Закарпатті юридичної компанії за часи незалежно­сті України. Спершу фірма спеціалізувалася на питаннях банківського права та банкрутства, у подальшому

основним напрямом діяльності ЮК «Колегіум» стало господарське право. Р.О. Пазина є арбітражним керуючим вищої кваліфікації. З 2001 р. керує підрозділами ДГУ «Агентство з питань банкрутства» в Закарпатській області. Упродовж 2001–2003 рр. працював на посаді регіонального уповноваженого ліквідатора Акціонерного комерційного агропромислового банку «Україна» в Закарпатській області. В інтересах всіх арбітражних керуючих Р.О. Пазина подав та виграв позов проти Пленуму Вищого господарського суду України про скасування регуляторного акту. Сьогодні Ростислав Пазина — авторитетний юрист, адвокат, арбітражний керуючий та громадський діяч. Голова відділення Асоціації правників України в За­кар­патській області, член Rotary International та ротарі-­клубу «Ужгород-Скала», голова Громадської ради при ГУ ДФС в Закарпатській області, член президії Громадської ради при голові Закарпатської ОДА, член багатьох інших громадських рад та гуманітарних організацій. Поза професією — батько двох дітей. ЮК «Колегіум» лишається для всіх alma mater у професії. Вона відкрила Р.О. Пазину як правозахисника, а також стала місцем фахового зростання для сотні відомих правників Закарпаття. Штат «Колегіуму» в різні часи становив від 15 до 27 працівників. Вміння організувати та виховати у складі своєї компанії найкращих юристів допомагає Р.О. Пазині бути більше, ніж юристом. Підтвердженням тому є численні відзнаки «Колегіуму» та її керівника, серед яких: сертифікати Міжнародної організації стандартизації (ISO) та Євро­пейської бізнес асоціації (ЕВА), подяка від Асоціації правників України за підтримку II Всеукраїн­ської школи з митного права 11–12 березня 2017 р., подяки колективу компанії від численних клієнтів, подяки за підтримку заходів для майбутніх правників.

Rostyslav O. Pazyna
Head of the Colehium Law Firm, Head of the Zakarpattia Regional Organisation, Ukrainian Bar Association, Attorney.
Legal specialisation: tax law, international private law, competitive process and solvency renewal, corporate law, M&A, competition and antimonopoly law.