СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Мацелюх Віталій  Анатолійович

Мацелюх

Віталій Анатолійович

Керуючий партнер адвокатського об’єднання «АРтіус», голова Київського міського відділення Асоціації адвокатів України, адвокат

Адвокатура — це не професія, а стиль і спосіб ­життя. Бажання захищати інтереси клієнта на юридичній ниві виникло у Віталія Мацелюха ще з дитинства. На шляху до мети довелося постійно навчатися та вдосконалюватися, що й принесло свої результати. Юриспруденція заполонила все його життя — професійне, громадське та, навіть, сімейне. Народився 16 травня 1985 р. у м. Житомирі. Поглиблений інтерес до права привів від шкільної парти до Житомирського кооперативного коледжу бізнесу і права, а після його завершення — до Фінансово-правового коледжу Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У 2006 р. з відзнакою завершив його та здобув освітній рівень «Бакалавр права». Найважливішим етапом становлення Віталія як юриста стало навчання на юридичному факультеті Київ­ського національного університету імені Тараса Шев­ченка. Тонкощі сфери правового захисту бізнесу пізнавалися, вивчалися та відточувалися на кафедрі господарського права, де і сформувався професіональний інтерес до проблем створення, розвитку та захисту юридичних осіб від внутрішніх і зовнішніх загроз. У 2007 р. з відзнакою завершив навчання та отримав повну вищу освіту за спеціальністю «Правознавство».

Трудову діяльність розпочав у 2007 р. у стінах Міністерства економіки України на посаді експерта із тендерних закупівель. Оволодівши тонкощами надзвичайно вузької, проте важливої сфери державних закупівель, Віталій ухвалює рішення залишити державні кабінети та відкрити власну юридичну компанію. Створена у 2008 р. компанія «Світ юридичних послуг» за декілька років роботи вийшла на лідерські позиції у сфері тендерів. Вивів­ши компанію на рейтинги першості, Віталій Мацелюх не зупинився на досягнутому та продовжив працювати у напрямку підвищення кваліфікації. Так, у 2011 р. отримав свідоцтво на право заняття адвокатською діяльністю. У 2015 р. разом із партнерами створив Адвокатське об’єднання «АРТІУС», яке спеціалізується в сфері захисту бізнесу, абонентського юридичного обслуговування, проведення тендерів, кримінального, податкового, шлюбно-сімейного, спадкового права. Вже за рік АО «АРТІУС» змогло стати лідером не тільки у сфері публічних закупівель, а й юридичного захисту суб’єктів підприємницької діяльності. Нині об’єднання надає правову допомогу найбільшим підприємствам України, державним установам, серед яких НАК «Укренерго», Національний банк України, приватний сектор бізнесу. У 2016 р. був обраний головою Київського міського відділення Асоціації адвокатів України. Нині здобуває другу вищу освіту в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за спеціальністю «Пуб­лічне управління та адміністрування». Професійний напрям — корпоративне право, кримінальне право, практика захисту бізнесу та сфера надання охоронних послуг. Віталій Мацелюх є співавтором окремих законопроектів та членом робочих груп. Будучи практи­ку­ючим адвокатом, керівником АО «АРТІУС», невтомно займається громадською роботою. На його думку, якостями кожного адвоката мають бути відмінні знання, постійне самовдосконалення та повна віддача своїй професії. Результатом наполегливої роботи молодого адвоката стала почесна нагорода — премія «Успішні кияни — 2015» в номінації «Адвокат року у сфері захисту інте­ре­сів бізнесу». Новаторські ідеї Віталія та професійні проблеми відшліфовуються в родинному колі з дружиною Іванною Мацелюх, яка має науковий ступінь кандидата юридичних наук та працює викладачем в стінах Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Подружжя виховує доньку та сина.

Vitalii A. Matseliukh
Managing Partner of the Atrius Lawyers’ Union, Head of the Kyiv City Department, the Bar Association of Ukraine, Lawyer.
Legal specialisation: corporate law, criminal law, practice of business protection, sphere of providing security services.