СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ




Греца Ярослав Васильович

Греца

Ярослав Васильович

Керуючий партнер юридичної компанії «Греца & Партнери», доцент кафедри господарського права Ужгородського національного університету, адвокат, кандидат юридичних наук

Ярослав Васильович сповна використав здобуту юридичну освіту, поєднавши адвокатську практику, наукову й викладацьку діяльність за фахом та керівництво юридичною компанією. Спеціалізується на фінансовому (податковому, банківському) та господарському праві, праві інтелектуальної власності. Народився 8 жовтня 1975 р. в смт Середнє Ужгородського району Закарпатської області. Після закінчення середньої школи у 1992 р. здобував юридичну освіту на юридичному факультеті Ужгородського державного університету (нині – Ужгородський національний університет), який закінчив у 1997 р., отримавши диплом з відзнакою. Перші роки трудової діяльності пройшли в органах державної податкової служби – керував юридичним відділом Державної податкової інспекції в Ужгороді. З 2003 р. займається юридичною практикою, є засновником і керуючим партнером юридичної компанії «Греца&Партнери».

Увага колективу компанії зосереджена на забезпеченні високої якості надання юридичнихпослуг, які надаються у формі системного юридичного обслуговування поточної господарської діяльності клієнтів, юридичного супроводу укладення значних правочинів, забезпечення правової підтримки процесів злиття та поглинання, захисту інтересів у судах. Клієнти отримують допомогу з питань податкового планування, оптимізації податкового навантаження та захисту від протиправного втручання в господарську діяльність з боку контролюючих та правоохоронних органів, оскарження в адміністративному та судовому порядку протиправних дій, рішень та бездіяльності контролюючих органів. «Греца&Партнери» має значний досвід правового супроводу реалізації інвестиційних проектів в Україні. Юридичні практики поділено між працівниками компанії залежно від їхньої безпосередньої спеціалізації: фінансове, податкове та банківське право (Я. Греца); господарське, корпоративне право, М&А (Я. Митровка); право інтелектуальної власності (Р. Олійник); цивільне, земельне, трудове, екологічне права (С. Ігнатенко). Пріоритети діяльності компанії – професіоналізм, порядність, висока якість надання юридичних послуг, системний та аналітичний підхід при вирішенні правових проблем клієнта, забезпечення ефективного результату, конфіденційність. Поряд із юридичною практикою Я.В. Греца займається науковою та викладацькою діяльністю. У лютому 2006 р. захистив кандидатську дисертацію на спеціалізованій вченій раді Інституту законодавства Верховної Ради України, тема дослідження – «Правовий механізм реалізації та захисту прав і законних інтересів платників податків». У 2012 р. рішенням атестаційної колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Ярославу Васильовичу присвоєно вчене звання доцента. В альма-матер обіймає посаду доцента кафедри господарського права юридичного факультету Ужгородського національного університету. За результатами наукової діяльності Я.В. Греци опубліковано більш ніж 50 наукових праць, серед яких монографії, навчальні посібники, наукові статті у фахових виданнях, в тому числі іноземних. Систематично бере участь у міжнародних науково-практичних конференціях. Ярослав Васильович входить до складу Асоціації правників України, є членом правління Регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців у Закарпатській області.