СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ


Тараненко Артем Олександрович

Тараненко

Артем Олександрович

Віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців, керівник Представництва Міжнародного конгресу промисловців та підприємців в Україні, партнер-засновник Адвокатського об’єднання «КВЕСТ», заслужений юрист України

Народився 4 травня 1969 р. в м. Києві у родині дипломатів. Атмосфера надзвичайної інтелігентності, освіченості, яка завжди царювала вдома, визначила майбутню спеціалізацію Артема Олександровича — у 1986 р. зарахований до Українського інституту міжнародних відносин при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. Диплом за фахом «Юрист-міжнародник, перекладач-референт» отримав 1993 року, так як у 1987–1989 рр. проходив обов’язкову службу в прикордонних військах КДБ СРСР. Трудовий шлях розпочав у 1990 р. перекладачем на СП «Фор­пост». У 1991–1993 рр. працює в Українському концерні СП «Едланд» на посаді юриста-консультанта з економічних питань. Надалі юридичну практику продовжував у фірмі «Проксен» (1993–1995 рр.). Здобутий досвід, уміння швидко і точно знаходити вирішення різноманітних проблем, прагнення до перфекціонізму дозволили А. О. Тараненку у 1993 р. обійняти пост генерального директора ТОВ «ТАКК». Від 1996 року — генеральний представник Представництва фірми «БАЛТАК ЛІМІТЕД». Через рік очолив правління Українського Промислово-Енергетичного Концерну (УПЕК).

На посаді начальника відділу зовнішньоекономічних зв’язків юридичної фірми «НКЛФ» Артем Олександрович проявив себе як креативний керівник та висококваліфікований фахівець (2001–2002 рр.), паралельно в цей час працюючи позаштатним радником Першого віце-прем’єр-міністра України та позаштатним радником Прем’єр-міністра України. Солідний досвід роботи в органах державної влади всіх рівнів, непересічні професійні якості, здатність ефективно будувати робочий процес сприяли призначенню А. О. Тараненка на посаду заступника голови Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України (2004–2005 рр.). У 2002–2005 рр. — віце-президент Українського сою­зу промисловців і підприємців. Цілеспрямований та послі­довний керівник Служби Першого віце-прем’єр-міністра Украї­ни у 2005 р. та керівник Служби Секретаря Ради націо­нальної безпеки і оборони України у 2005–2006 рр. Очолив відділ радників департаменту забезпечення роботи міністра у 2007 р. Фундатор адвокатського об’єднання «КВЕСТ» (2006 р.), основними напрямами спеціалізації якого є: інвестиційна та інноваційна діяльність, будівництво, операції з нерухомістю, злиття та поглинання компаній, захист бізнесу від рейдерства, фінансове та банківське право, реєстрація підприємств всіх форм власності та інші. У 2008 р. Артем Олександрович обіймав посаду заступника генерального директора з організаційно-правових питань ДП МА «Бориспіль». Нині — віце-президент Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), керівник Представництва Міжнародного конгресу промисловців та підприємців в Україні. Конгрес забезпечує залучення інвестицій в економіку України з одночасною підтримкою підприємців, надає консультативну, правову допомогу та здійснює реалізацію промислових, інвестиційних програм та проектів. В Українському союзі промисловців та підприємців Артем Олександрович Тараненко сприяє впровадженню реформаторських ініціатив, бере участь у розробці нормативно-правових актів та в обговоренні інноваційних проектів. Переможець Всеукраїнського конкурсу «Юрист 2009 ро­ку», державний службовець ІІІ рангу. Артем Олександрович надзвичайно піклується про рідних, адже єдиний чоловік у сім’ї відповідає за дружину та 3 доньок. Улюбленим висловом є слова Кесея Казема: «Стій твердо на ногах та не забувай тягнутися до зірок».