СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ


НАЦІОНАЛЬНА МЕТАЛУРГІЙНА АКАДЕМІЯ УКРАЇНИ


Вулих Анатолій  Юрійович


Вулих
Анатолій Юрійович

Випускник механічного факультету (1972 р.)

Генеральний директор науково-виробничого об’єднання «Дніпропрес», заслужений металург України, лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки

Наполегливість у досягненні мети, відданість професії у Анатолія Юрійовича Вулиха виховувалися з дитинства. Сьогодні, здається, він прагне зробити сталеву революцію у металургії, що підтверджують його винаходи та наукові праці. Народився 23 вересня 1950 р. у Дніпропетровську. Батько Юрій Олександрович – заслужений металург, працював начальником мартенівського цеху на Дніпропетровському металургійному заводі імені Петровського. Мати Софія Семенівна – лікар міської лікарні № 7. Закінчивши місцеву середню школу № 37, Анатолій Вулих у виборі професії не вагався, бо шанував традиції сім’ї. Адже свого часу дід, кавалер орденів Леніна та Трудового Червоного Прапора та батько вчилися у Дніпропетровському металургійному інституті. Тож вступив на механічний факультет навчального закладу. Трудовий шлях почав у 1972 р. на Криворізькому металургійному заводі «Криворіжсталь» та Інституті чорної металургії АН УРСР (ІЧМ). З 1974 р. працював у Дніпропетровському металургійному інституті.

Під керівництвом академіка Національної академії наук України, доктора технічних наук, професора, директора Інституту чорної металургії В. І. Большакова та доктора технічних наук, професора А. В. Празднікова захистив кандидатську дисертацію. З 1980 р. Анатолій Юрійович – доцент кафедри «Механічне обладнання заводів чорної металургії» Дніпропет­ровського металургійного інституту. Фахівець з багаторічним досвідом, Анатолій Вулих з 2000 р. – голова правління-директор Дніпропет­ровського металургійного заводу імені Комінтерну («Комінмет»). Під його керівництвом у 2004 р. створено і впроваджено в експлуатацію першу в Україні і країнах СНД автоматизовану лінію гарячого оцинкування труб. У 2006 р. впроваджено в експлуатацію перший в Україні трубоелектрозварювальний стан для виробництва труб і порожнистих профілів розмірів до 200 х 200 мм з товщиною стінки 12,7 мм. Новаторські ідеї успішно втілює у науково-­виробничому об’єднанні «Дніпропрес», де з 2012 р. обіймає посаду генерального директора. Зокрема, у 2014 р. введено в експлуатацію комплекс з виробництва високолегованих, нержавіючих і жароміцних сталей і сплавів з використанням конвертера газокисневого рафінування. Підприємство здійснює експлуатаційну та сервісну підтримку обладнання власного виробництва, а також виробляє широку номенклатуру запасних частин та деталей до обладнання інших виробників. Забезпечується повний цикл виробництва – від виплавки до механічної обробки та збірки великогабаритних вузлів та машин. Анатолій Вулих дбає про комфортну атмосферу в колективі. Впевнений, що поєднання досвіду ветеранів та енергії молоді, славних традицій з новими передовими ідеями сприяють виробничому запалу, а значить – новим успіхам і досягненням. Анатолій Юрійович опублікував 1 книгу, має 37 наукових друкованих праць, 7 авторських свідоцтв СРСР на винаходи та 6 закордонних патентів. За особисті досягнення в економічній та науково-­технічній сферах нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня.