СТВОРЮЄМО ЦІННІСТЬ








Інденбаум
Фелікс
Борисович





Випускник факультету банківської справи (2002 р.)

Кандидат економічних наук, ступінь МВА Віденського економічного університету, виконавчий менеджер департаменту клієнтських торгових послуг Saxo Bank A/S (Кіпр)
Інденбаум Фелікс Борисович

Банківську справу Фелікс Борисович Інденбаум вважає покликанням і дуже завдячує викладачам рідної кафедри, що допомогли розвинути цікавість до предмету та заклали міцний фундамент фахових знань. Цілеспрямованість, наполегливість та вміння знаходити нестандартні рішення, на його думку, — це запорука успіху та шлях до щасливого гармонійного життя. Народився 5 жовтня 1981 р. у Києві в сім’ї інженерів. Із срібною медаллю у 15 років закінчив Кловський ліцей іноземних мов № 77 і вступив на факультет банківської справи Київського державного торговельно-економічного університету. Відтоді жодного разу не пошкодував про свій вибір. На 4 й 5 курсах отримував стипендію ім. В. Гетьмана, що надавалася найкращим студентам факультету. Із вдячністю згадує керівника дипломної роботи Наталю Петрівну Шульгу. Написання диплому про чисту проценту маржу виявилося дуже кропіткою працею, оскільки тема була новою не тільки для України, а й для банківської науки в цілому. Кожен рядок, кожен розділ давався важко, але диплом, який успішно захистив, невдовзі став основою для подальшої наукової роботи, вдосконалений до кандидатської дисертації, а викладені підходи використовував під час керівної роботи в казначействі провідних українських банків. Найяскравішим спогадом і надбанням студентських років Фелікс Інденбаум вважає колектив курсу і факультету: «Мене оточували неординарні люди, із власними «цікавинками», нестандартними підходами до вирішення теоретичних та практичних завдань. Багато чого я навчився від них. Й не дивно, що сьогодні більшість колишніх однокурсників обіймають керівні посади в українських банках та фінансових установах». Закінчивши КНТЕУ з відзнакою, продовжив наукову діяльність, у 2007 р. захистив кандидатську дисертацію з моделювання конкурентноздатності комерційних банків. А в 2013 р. також з відзнакою отримав ступінь професійного банківського МВА у Віденському економічному університеті із дипломною роботою на тему показників ліквідності у вимогах Базель 3. Упродовж 2003–2004 рр. здобув цікавий досвід викладача, читав курс про валютні та фондові операції у Міжнародному Соломоновому університеті.

Банківську кар’єру розпочав у 2000 р., коли навчався на третьому курсі. Пройшов кожен щабель кар’єрних сходів від стажера до головного спеціаліста казначейства у Першому Українському міжнародному банку, а у 2005 р. очолив казначейство АТ «ВАБанк», де відповідав за всю міжбанківську торговельну діяльність та управління банківською ліквідністю. З 2007 по 2009 рр. працював начальником казначейства ПАТ «Укрсоцбанк», водночас за сумісництвом обіймав посаду директора казначейства ПАТ «Унікредит Банк» з метою адаптації банківських процедур та підготовки подальшого злиття двох банків. Після успішного завершення МВА розглядав різні варіанти продовження кар’єри в європейських банках. З 2013 р. працює в кіпрському представництві данського банку на посаді виконавчого менеджера департаменту клієнтських торгових послуг. Робота надала практичний досвід та розуміння світових фінансових ринків, а також неабиякі навички взаємодії з дуже вибагливими клієнтами. Життєве кредо Фелікса Інденбаума: «Не варто прогинатися під світ, що змінюється, нехай краще він прогнеться під нас». Цінує активний спосіб життя. Багато часу приділяє спорту, зокрема грає в футбол та волейбол, щозими знаходить час для гірських лиж. Неодноразово мандрував шляхами європейських країн на власному байку, що залишило незабутні враження на все життя. Разом з коханою дружиною Вітою, що з відзнакою закінчила Одеську музичну академію, виховує двох чарівних дівчат Ренату та Маргариту.